Afbeelding
(Foto: Pexels)

Welke ingredienten kunnen een wijn een unieke smaak geven

Algemeen

Niks is lekkerder dan met een aix rose https://www.bovino.nl/aix-rose te genieten van een heerlijke zomeravond. Maar wat maakt een wijn eigenlijk goed en hoe kan het de smaak versterken? Dit gaan we je allemaal uitleggen in deze blog.

Rose

Het assortiment aan wijn is zo groot, dat je door de bomen het bos niet meer kan zien en de keuzes eindeloos zijn. Bijvoorbeeld een mip rose https://www.bovino.nl/mip-made-in-provence heeft een mooie lichte kleur, maar je zal je vast afvragen hoe rose eigenlijk wordt gemaakt. Rosé wordt gemaakt van blauwe druiven met een rode druivenschil. Doordat het vruchtvlees met de rode schil in contact komt, krijgt het de typische roze kleur. Hoe langer beiden met elkaar in contact komen hoe donkerder de kleur uiteindelijk wordt. Daarnaast hoeft de kleur van de rose niks te zeggen over de daadwerkelijk smaak van de wijn. Een typische zalm rosé is niet altijd droog en daarbij zegt de smaak en geur niks over de kleur. Wel kan er gezegd worden dat wanneer het warm wordt er meer rosé wordt gedronken en het als een typische zomerdrank kan worden gezien.

Witte wijn

Daarna komt de witte wijn, hierin heb je twee soorten namelijk een droge en zoete witte wijn. De meeste mensen houden van een droge witte wijn en daar is ook meer aanbod van. Van een zoete witte wijn moet je houden. Daarnaast wordt een witte wijn niet lekkerder naarmate je deze langer laat staan. Dit is maar in enkele gevallen zo en dit zie je dan ook terug in de prijs van de wijn. Witte wijn wordt gemaakt door zowel witte als blauwe druiven. De schillen en pitten worden verwijderd tijdens het proces, waardoor de kleur van de wijn wit blijft. Daarna moet witte wijn altijd koud gedronken worden, want dan komt de smaak het best tot zijn recht.

Rode wijn

Als laatste gaan we de rode wijn behandelen. Waarbij de witte wijn het beste koud gedronken kan worden, is dat bij rode wijn anders. In enkele gevallen kan de wijn koud gedronken worden, maar de smaak van rode wijn komt beter tot zijn recht wanneer de wijn op kamertemperatuur is. Om het smaak proces te behouden van de wijn is het aan te raden deze in een donkere ruimte te bewaren. Het smaakproces van rode wijn wordt gegist door blauwe druiven.

We kennen drie soorten wijn; een rosé, witte en rode wijn. Iedere wijn heeft een ander maakproces, bewaar- en drink advies.

Deze publicatie valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Purmerend

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
JonkSign is genomineerd en wil graag winnen! Algemeen 28 sep, 14:24
Afbeelding
Op zoek naar werk of stage? Kom naar Waterland Werkt, zondag in De Koog Algemeen 28 sep, 14:04
Afbeelding
Open Dag Waterlands Archief Cultuur 28 sep, 11:25
Afbeelding
De hoogste prijs voor uw goud Partnerbijdrage 28 sep, 07:00
Afbeelding
Biertje Frank en Vrij ter nagedachtenis aan vorig jaar overleden Frank van Batenburg Algemeen 27 sep, 10:07
Afbeelding
Detec Beveiliging is Waterlandse Ondernemer 2020-21 Algemeen 27 sep, 09:35
Afbeelding
DISband en Wolter Kroes zetten zaal compleet op z’n kop tijdens STAGE22 Algemeen 27 sep, 09:06
Afbeelding
Nu brandbom bij deur van pand aan Nieuwstraat 112-nieuws 27 sep, 05:03
Afbeelding
Marcel Kapteijn & The Raindogs zaterdag in Zaandam Algemeen 26 sep, 16:45
Afbeelding
Mooie huldiging voor lokale topsporters Sport 26 sep, 14:54
Afbeelding
Koemarkt Smaakmakend was uiterst geslaagd Algemeen 26 sep, 14:22
Afbeelding
Red de egel: ontvang gratis egelhuispakket Algemeen 26 sep, 13:28
Afbeelding
Weegbrug in de Beemster voorlopig buiten gebruik door vernieling Algemeen 26 sep, 13:13
Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief