Bijzondere taal- en poëziemiddag bij Kerkhof-Galerie Overweersepolderdijk

Algemeen
Beeld van de vorige Taal- en poëziemiddag met Tjerk Hiemstra.
Beeld van de vorige Taal- en poëziemiddag met Tjerk Hiemstra. (Foto: Kees Kasbergen)

PURMEREND - Zondagmiddag 21 augustus van 14.00 tot 17.00 uur verzamelen dichters en schrijvers zich in en nabij de Kerkhofgalerie en beeldentuin Overweersepolderdijk. In een parkachtige omgeving vertellen ze hun en dragen ze hun gedichten voor. De organisatie heet ook vooral (groot)ouders met hun kinderen welkom. 

Alle dichters en schrijvers zijn er met ieder een geheel eigen stijl. Het is de vraag waar poëzie een lied wordt of een lied eigenlijk poëzie of een verhaal. Ook worden teksten soms ondersteund door muziek: gitaar of klarinet.

De locatie is een bescheiden gerenoveerd kerkhof, dat bestaat uit een kapel op een heuvel met daaromheen een lager gelegen bijna bosachtig parkje. In de kapel is een expositie met tekeningen van Nynke van Zwol en beelden en glasobjecten van Karin Kuik. In de tuin staan een aantal monumenten en beelden.

Er wordt een middag aangeboden waarbij de bezoeker door het parkje kan wandelen alwaar dichter/schrijver op eigen gekozen plek vrij is te beginnen of te eindigen met zijn/haar presentatie. Omdat er telkens andere mensen staan/langs komen, is de dichter/schrijver in de gelegenheid opnieuw te beginnen. Zowel de lezer als de bezoeker is dus vrij in beweging. In geval van slecht weer wordt mogelijk een oplossing gezocht in een tent vóór de kapel.

De expositie is te bekijken vanaf 13.00 uur. Rond 16.30 uur is de afsluiting in een grote kring, zodat ook de dichters elkaars werk kunnen horen. Het adres is Overweersepolderdijk 24 in Purmerend. Er is ook koffie/thee en andere drankjes verkrijgbaar. Zie ook www.kerkhofoverweersepolderdijk.nl.