Purmerend krijgt in 2023 organisatie NK Kortebaandraverij

Algemeen
Robert en Marco Kuiper, Gertjan Otto, Jan Peter Dompeling en Bas Hillecamp, hier treffend voor de Jan Kuiper Lounge, kijken tevreden terug op de organisatie van hun eerste gezamenlijke kortebaandraverij.
Robert en Marco Kuiper, Gertjan Otto, Jan Peter Dompeling en Bas Hillecamp, hier treffend voor de Jan Kuiper Lounge, kijken tevreden terug op de organisatie van hun eerste gezamenlijke kortebaandraverij. (Foto: Han Giskes)

PURMEREND - Het bestuur van harddraverijvereniging Prins Bernhard, dat op de tweede donderdag van deze maand voor het eerst op eigen kracht de kortebaandraverij in Purmerend organiseerde, heeft nu al een groot sportief succes binnen. De Koninklijke Harddraverij Bond heeft Purmerend aangewezen als plek waar in 2023 het Nederlands Kampioenschap wordt georganiseerd. De eervolle mededeling staken de gebroeders Robert en Marco Kuiper, Jan Peter Dompeling, Gertjan Otto en Bas Hillecamp toch maar mooi in hun zak. En dat na een dag om niet snel te vergeten, want 8 september 2022 staat bij de meeste bezoekers ongetwijfeld nog maanden in het geheugen gegrift.

“Het was voor ons allemaal een rollercoaster. Op de dag zelf waren we druk bezig om alles goed te laten verlopen en dan besef je lang niet alles. De dagen erna ga je pas relativeren en dan kijk je terug op een spannende, geweldige en emotionele dag. We waren er met z’n vijven al maanden vol van. Achteraf kunnen we zeggen dat het goed gelukt is”, kijkt voorzitter Robert Kuiper tevreden terug.

Puzzel viel in elkaar

Het vijftal heeft wel ervaren hoeveel werk Jan Kuiper gestoken heeft in de 18 jaar dat hij voorzitter, secretaris, penningmeester, organisator en manus-van-alles was. “We hebben het nooit onderschat en zeker niet in de periode dat mijn vader slechter werd en de boel aan ons overdroeg. We zagen allemaal dat er een boel werk op ons afkwam, maar hebben er zoveel plezier aan beleefd. Ik moet ook wel eerlijk bekennen dat we het idee hadden dat de puzzel precies op tijd in elkaar viel. Zelfs het weer werd tijdens de eerste omloop prachtig. Het zal wel zo geweest moeten zijn.”

Puntjes op de i en eerder sponsors werven

Volgend jaar staat het 150-jarig bestaan van de kortebaandraverij in Purmerend op het programma. De organisatie van het NK is een cadeautje vanuit de bond. Tijdens de evaluatie van de recente kortebaan heeft het bestuur besloten om voor 2023 enkele puntjes op de i te zetten. Robert Kuiper: “We zijn tegen enkele dingen aangelopen. Deze gaan we voor volgend jaar oplossen. We gaan ook eerder beginnen met het werven van sponsors, mede in het licht bezien dat de sterk oplopende kosten. Onze wens is om aan de kortebaandraverij jaarlijks iets toe te voegen. Dat betekent dat we hopen dat de huidige sponsors ons trouw blijven, maar ook dat meer sponsors bereid zijn aan te haken. Op 8 september hebben we al heel veel positieve signalen gekregen van ondernemers die al hebben toegezegd volgend jaar op de sponsorlijst te willen staan.”

De paarden denderden langs het publiek.
De stemming langs het parcours was opperbest.