Musical & Operette Purmerend staat te trappen om My Fair Lady neer te zetten

Algemeen
Nu nog repeteren in 't Stamhuis maar in november wordt het vier keer knallen op de bühne van de Purmaryn.
Nu nog repeteren in 't Stamhuis maar in november wordt het vier keer knallen op de bühne van de Purmaryn. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Musical & Operette Purmerend speelt en zingt op 5, 12, 13 (matinee) en 19 november de musical My Fair Lady in theater de Purmaryn. Het is na een lange periode van stilstand door Corona voor het eerst dat de solisten en leden van de bloeiende vereniging op de planken staan. Met een productie die de liefhebber eigenlijk niet mag missen.

Het verhaal

‘Eliza Doolittle is een jonge vrouw uit de arbeidersklasse die bloemen verkoopt in Covent Garden. Ze heeft weinig manieren en ze praat plat Engels. Op een dag zien Henry Higgins en kolonel Pickering haar bloemen verkopen op de markt. Higgins gaat een weddenschap aan met zijn vriend kolonel Pickering dat hij erin zal slagen om Eliza in korte tijd niet alleen perfect Engels te leren maar haar ook de gangbare etiquette in de hogere kringen eigen te maken. Hij slaagt uiteindelijk in zijn opzet, maar tijdens het proces is Eliza zodanig geëmancipeerd geraakt, dat zij aangeeft niet langer afhankelijk te zijn van Higgins en haar eigen weg te kunnen gaan. De film uit 1964 was een groot succes en ook in het theater zijn grote successen geboekt.’

Solisten dit jaar zijn Gert Jan Louwe, hij speelt de rol van Higgins zal vervullen, Anita Alkemade neemt de rol van Eliza voor haar rekening en Robert Boer kruipt in de huid van Pickering. Steven Schilp is Freddy en Anton de Wil Alfie Doolittle. De overige rollen worden vervuld door leden van de vereniging. Het enthousiasme spat er nu al vanaf.

Wil je dit spektakel niet missen? Kom dan genieten van een heerlijk avondje/middag uit. Toegangskaarten à € 24,50 zijn verkrijgbaar bij de kassa van theater de Purmaryn (0299 43 22 05 ) of te bestellen via internet: https://depurmaryn.nl/programma/musical-operette-purmerend/