Mooie huldiging voor lokale topsporters

Sport
Dames 1 van Blue Waves van Rugby Club Waterland.
Dames 1 van Blue Waves van Rugby Club Waterland. (Foto: Evert Ruis)

PURMEREND - Tijdens het Sport’in Sportfestival in de Markthal afgelopen zaterdag heeft de gemeente, in samenwerking met de Sportraad en Spurd, de topsporters uit onze gemeente die in 2022 een bijzondere prestatie hebben neergezet, officieel gehuldigd.

Geëerd werden: Eline Mast, ster op de 800 meter (atletiek); Finn de Jong (turnen); Mulan Stuifzand en Lotus Stuifzand (röhn-rad); Dames 1 van Blue Waves (zij werden op 28 mei dit jaar voor het eerst in de geschiedenis van Rugby Club Waterland landskampioen), en Quinten Borgsteede (3e bij het NK onder de -18 en -81 Kg) en Hendrik Koppe (11e keer wereldkampioen bij de veteranen +100 Kg), judoka’s bij S.V. Kodokan.

Oorkonde en Purmerendse sportpenning

Eline Mast was in het buitenland maar via Facetime aanwezig, en ook Finn de Jong kon er niet bij zijn. Aan de overigen reikte wethouder Mario Hegger van Sport persoonlijk een oorkonde uit alsmede, voor het eerst, de Purmerendse sportpenning. De sportpenning is een munt die topsporters ontvangen wanneer zij een sportprestatie hebben behaald op een NK, EK, WK of Olympische/Paralympische Spelen. Op de achterzijde van de sportpenning staat de naam, prestatie en jaartal gegraveerd. Een blijvende herinnering aan een bijzondere sportieve prestatie die met trots verstrekt wordt door de gemeente.

Trots op lokale topsporters

Het college van de gemeente Purmerend gelooft in de meerwaarde en de kracht van Purmerends sporttalent en topsport. De relatie tussen top- en breedtesport is een wederkerige. Aansprekende sportprestaties maken de inwoners van Beemster en Purmerend trots en inspireren tot actief sporten. De gemeente is erg trots op onze lokale sporttalenten en topsporters en geeft ze graag een gezicht én structureel een podium na het bereiken van een topprestatie. In sportcomplex De Beuk is daarom een Olympische ‘Hall of Fame’ samengesteld. Hier worden alle deelnames en winnaars  - woonachtig of geboren in Purmerend/Beemster - van Olympische of Paralympische Spelen geëerd. Deze eregalerij wordt op 3 oktober officieel onthuld door wethouder Hegger. 


Mulan Stuifzand. (Foto: Evert Ruis)


Lotus Stuifzand. (Foto: Evert Ruis)


Eline Mast via Facetime. (Foto: Evert Ruis)


Hendrik Koppe en Quinten Borgsteede. (Foto: Kodokan)


De sportpenning van gemeente Purmerend. (Foto: Evert Ruis)