Detec Beveiliging is Waterlandse Ondernemer 2020-21

Algemeen
Ellen van Selm, de nieuwe burgemeester van Purmerend, reikt Jasper Sieling van Detec de ondernemersprijs uit.
Ellen van Selm, de nieuwe burgemeester van Purmerend, reikt Jasper Sieling van Detec de ondernemersprijs uit. (Foto: Els Broers)

VOWA, de vereniging van ondernemend Waterland, hield maandagavond in Theater de Purmaryn haar jaarbijeenkomst. Hier verzamelden zich ondernemers, afgevaardigden van de gemeenten en andere gasten, voor een interessant programma maar zeker ook voor de bekendmaking van de winnaar van de ondernemersprijs van de hele regio Waterland. Detec Beveiliging uit Purmerend ging uiteindelijk strijken met de eer.

De bijeenkomst, onder leiding van VOWA-voorzitter Thierry van der Weide, omvatte een aantrekkelijk inhoudelijk programma met als sprekers oud-wethouder Hans Schütt, Friso de Zeeuw (voorzitter Economisch Forum) en Jesse Groenendaal (supporter.gg, over esports). Daaraan voorafgaand werden de genomineerden voorgesteld in korte filmpjes en uiteindelijk de winnaar bekend gemaakt.

Genomineerden

Omdat de vorige edities van de VOWA-jaarbijeenkomst niet door konden gaan, dongen meerdere genomineerden mee naar de ondernemersprijs. De genomineerden voor de VOWA-ondernemersprijs zijn altijd de winnaars van de lokale ondernemersprijzen. Vanuit de Zeevang Ondernemers waren dat De Koggehoorn en Kadoshop Ieniemienie, vanuit IBEV was dat Platvis Holland, vanuit de PRO: Drogisterij Jonker, Kramer Kuiper en Detec Beveiliging. Sommige van deze lokale winnaars zijn de winnaars van 2020, andere van 2021. De VOWA-jury, bestaande uit ondernemers uit de regio, heeft deze zes bedrijven bezocht om een goede indruk van de onderneming op te doen, en met de ondernemers gesproken.

Juryrapport

De jury heeft Detec Beveiliging daarbij tot winnaar uitgeroepen. Uit het juryrapport: Detec is een zeer innovatief bedrijf dat zorgvuldig geleid wordt door de tweede generatie Sieling. Verschillende nieuwe technieken worden toegepast, zoals ‘live toezicht’ waarbij vanuit een meldkamer realtime meegekeken wordt naar gebouwen en bewaking veel effectiever is. Detec opereert vanuit Nederland met elf vestigingen en meldkamers in Amsterdam en Bulgarije. Ondanks dat het bedrijf snel groeit, blijft men maatschappelijk bewust ondernemen in de vorm van sponsoring en andere ondersteuning van verenigingen in de regio.

VOWA feliciteert Detec van harte met de prijs en nomineert Detec voor de verkiezing van Ondernemer van Noord-Holland. Naast de felbegeerde award heeft Detec een jaarlidmaatschap van VNO-NCW gewonnen. Jasper Sieling van Detec nam de award in ontvangst van niemand minder dan de nieuwe burgemeester van Purmerend, Ellen van Selm, die hiervoor tijd in de agenda had vrijgemaakt.


Jasper Sieling van Detec met Thierry van der Weide, voorzitter VOWA. (Foto: Els Broers)