Op zoek naar werk of stage? Kom naar Waterland Werkt, zondag in De Koog

Algemeen
De laatste editie, toen nog onder de noemer Purmerend Werkt, was een groot succes.
De laatste editie, toen nog onder de noemer Purmerend Werkt, was een groot succes. (Foto: archieffoto)

PURMEREND - Aanstaande zondag 2 oktober is Industrieterrein de Koog van 12.00 tot 17.00 uur gevuld met alle activiteiten rondom Waterland Werkt, de grootste regionale bedrijvenbeurs en stage- en banenmarkt. Locaties zijn Rabo Esports Stadium H20, het terrein van Prins Houthandel, het Gerrit Rietveld en het buitenterrein daar. Daarnaast zijn er bedrijven op de Koog die hun bedrijf openstellen voor bijvoorbeeld een rondleiding of workshop. Werkzoekenden, leerlingen, bedrijven en andere belangstellenden zijn van harte welkom. 

Momenteel zijn er ruim zestig deelnemers aangemeld, waaronder Finish Profiles, Vroom, KIVO, Klaas Puul, Fardem Packaging, Dick Schaap, Politie, gemeente Purmerend, Werkom, A. Hak, IVG Elektra, Evean, Breidablick, Ranko Schoonmaakbedrijf, ITSD, HSB bouw, stichting Purmer Valley en verschillende scholen als werkgever. Een actueel overzicht van deelnemers staat op de website van Waterland Werkt.

Workshops

Het MBO en het WSP (WerkgeversServicepunt) zullen een aantal workshops geven voor bezoekers. Zoals een workshop om een goede vervolgopleiding te kiezen en een workshop over de kansen op de arbeidsmarkt, mogelijke omscholingen, loopbaanbegeleiding etc. Ook standhouders komen met leuke acties en presentaties. Je kunt bijvoorbeeld een muurtje komen metselen, een kijkje nemen in de techniekhal, of bij de ICT bedrijven binnenkijken. 

Maar ook andere sectoren zijn rijkelijk vertegenwoordigd, zoals de transportsector, grond-, weg- en waterbouw, de zakelijke dienstverlening, media en de zorg.

Oud-schaatser en Olympisch Goud-winnaar Mark Tuitert geeft die dag een lezing over onder andere ‘dromen’ en ‘sterker worden door tegenslagen’. Ondersteund door een beleving in beeld en geluid samen met interactie van zijn publiek zorgt hij voor een inspirerende sessie met zijn eigen verhaal recht uit het hart als leidraad. Wie de lezing wil bijwonen kan via de website van Waterland Werkt kosteloos kaarten bestellen (vol=vol).

Verdere info

Er is horeca aanwezig in de locaties en buiten staat een foodtruck. Houd rekening met beperkte parkeergelegenheid. Men kan in de garage van de Beuk parkeren, of in de zijstraten van de Flevostraat/van IJsendijkstraat maar er wordt opgeroepen zoveel mogelijk op de fiets te komen.

www.waterlandwerkt.info