Wondere wereld van daten als musicalcomedy in de Purmaryn

Algemeen
Brigitte, Freek en Sanne vinden het enorm leuk om met Blind Date de theaters in te gaan.
Brigitte, Freek en Sanne vinden het enorm leuk om met Blind Date de theaters in te gaan. (Foto: Annemieke van der Togt)

PURMEREND - Blind Date is een nieuw stuk met in de hoofdrol Brigitte Heitzer, Freek Bartels en Sanne Franssen. Zaterdag 1 oktober geven zij in Theater de Purmaryn hun allereerste try-out voor publiek. De voorstelling is slechts op een paar plekken te zien in Nederland. Musicalcomedy is een genre dat niet heel vaak ten tonele wordt gevoerd. Daarom vinden Brigitte, Freek en Sanne het ook zo enorm leuk om straks met Blind Date de theaters in te gaan.

“Blind Date is een nieuwe Nederlandse musical en sp-eciaal voor ons geschreven”, trapt Brigitte Heitzer af. “Het is ook heerlijk om samen met Freek, Sanne en regisseur Joep Onderdelinden aan het stuk te sleutelen. We hebben echt een inbreng. Dat is toch echt anders bij een stuk wat al helemaal vast staat of waaraan je niks meer mag veranderen.” Freek vult aan: “Ik sta dit seizoen in Blind Date en Les Miserables. Die afwisseling van een nieuw stuk en een bestaande voorstelling vind ik erg fijn.” Sanne is blij met deze werkwijze. “Alles is bespreekbaar. Het is heel tof en vernieuwend geschreven maar door onze inbreng wordt deze voorstelling ook echt van ons”, zegt Sanne. 

Blind Date gaat over Bob en Jenny. Ze zijn al een tijdje single en het lukt maar niet om iemand te vinden en daarom schrijven ze zich bij het Datingbureau van Roos dat Blind Dates organiseert. En dat is natuurlijk hét ingrediënt voor allerlei hilarische ontwikkelingen.

Mooie muziekstukken

Freek is erg te spreken over de muziek. “Die past er echt enorm goed bij. Ontroerende ballads, up tempo nummer maar ook mooie meerstemmige stukken”, zegt hij. “En ik ben vooral heel blij dat de muziek live wordt gespeeld door een combo. Dat is tegenwoordig echt niet altijd het geval. Maar live muziek heeft zo’n meerwaarde.”

“Dat het comedy is maakt het natuurlijk best spannend want hoe gaat het publiek straks reageren”, zegt Sanne. “Dat weet je pas als je het theater in gaat. En dan is er ook nog het verschil tussen de noordelijke provincies en de zuidelijke provincies” “De zuidelijke provincies hebben de naam stil te zijn maar dat is helemaal niet waar hoor”, lacht Brigitte die oorspronkelijk uit Limburg komt. “Het is altijd heel spannend hoe een grap valt. Het is echt een genre apart. Musicals als Diana en Evita zijn toch meer beschouwend. Met comedy heb je meer interactie met het publiek”, aldus Brigitte. 

Flink wisselen

Voor Sanne is de voorstelling vooral flink wisselen want zij speelt naast de eigenaresse van het datingbureau ook tal van andere kleinere rollen. “Dat is gelukkig wel vrij simpel hoor met een bril, een haarlok of een ander accent”, vertelt Sanne. “Maar het wordt in ieder geval wel snel schakelen.”

Voor meer informatie over de voorstelling Blind Date kijk op www.depurmaryn.nl