Geslaagde reünie klas 6 uit 1976 van de Flevoschool in Purmerend

Algemeen
De klassenfoto van 46 jaar geleden werd op de Koemarkt opnieuw gemaakt.
De klassenfoto van 46 jaar geleden werd op de Koemarkt opnieuw gemaakt. (Foto: Evert Ruis)

PURMEREND - Op zondag 25 september kwamen oud-leerlingen van de zesde klas van de Flevoschool na 46 jaar samen voor een reünie in café De Bonte Koe op de Koemarkt in Purmerend. Het werd een gezellig weerzien en ophalen van oude herinneringen.

Het startte allemaal in april dit jaar. Eén van de oud-leerlingen, Joke, liep al langer rond met het idee om een reünie te organiseren. Intussen werd het idee van een reünie onderdeel van haar bucketlist. Zij deelde haar wens met twee oud-klasgenoten, Joyce en Anita, waarmee ze nog weleens contact had. Het idee was geboren. Met z’n drieën begon de speurtocht naar alle 39 leerlingen van de zesde klas van 1976. Met behulp van sociale media, Facebook, LinkedIn, via-via en een oproep in de media, werd geprobeerd om alle leerlingen op te sporen.

Op WhatsApp werd een ‘Flevoschool reünie’ groep aangemaakt. Langzaam maar zeker werden er steeds meer klasgenoten gevonden en aan de groep toegevoegd. In de groep werden oude foto’s geplaatst en herinneringen gedeeld. Het leverde veel ‘oh ja’s, dat was ook zo en weet je nog’ op.

Enkele klasgenoten overleden

Helaas bleek tijdens de zoektocht dat enkele klasgenoten inmiddels waren overleden. Daar werd tijdens de reünie ook bij stil gestaan en voor hen werd een kaarsje gebrand. Een enkele klasgenoot was op vakantie en een ander voor zijn werk in Siberië, maar dankzij videobellen kon hij er ook bij zijn. Herinneringen ophalen en bijpraten werd voortgezet tijdens een diner bij Kriti. Kortom, het was een zeer geslaagde reünie van de zesde klas van de Flevoschool, die volgens de aanwezigen voor herhaling vatbaar is. Misschien wel in 2026 als het 50 jaar geleden is dat de oud-leerlingen de Flevoschool verlieten. 

Klassenfoto uit 1976.