Een mooiere wereld komt op 13 oktober naar theater de Purmaryn

Algemeen
Anna Ågren en Roel Dullaart vormen De Andersons.
Anna Ågren en Roel Dullaart vormen De Andersons. (Foto: Saskia Kerkhoff)

PURMEREND - Een mooiere wereld komt naar Purmerend. Het Zweeds-Nederlandse kleinkunstduo De Andersons heeft een voorstelling voor jullie in petto met een titel vol hoop. Ze brengen namelijk ‘Een mooiere wereld’, een vurig en humoristisch theaterconcert in de geest van de vrijgevochten Zweedse schrijfster Astrid Lindgren. Op donderdag 13 oktober staan ze in Theater de Purmaryn te Purmerend. 

De Andersons is een kleinkunstduo met Zweedse roots bestaande uit Anna Ågren en Roel Dullaart. Eerder maakten ze samen met Arjen Lubach de voorstelling Stockholm Sneeuwt, brachten ze een voorstelling over het leven en werk van Cornelis Vreeswijk en speelden ze een exclusieve concertreeks in samenwerking met de band Zijlstra. De afgelopen seizoenen speelden ze het theaterconcert Hier Dooft Niets in ruim 130 theaters met gastoptredens van onder anderen Jan Terlouw, Dieuwertje Blok en Hanneke Groenteman.

Een mooiere wereld

In hun nieuwste voorstelling ‘Een mooiere wereld’ zoeken De Andersons hun toevlucht bij Astrid Lindgren, de beroemde Zweedse vrijgevochten schrijfster die jong en oud wees op het mooie en ongrijpbare in de wereld. Ze werd in heel Scandinavië gezien als de wijze vrouw bij wie je je hart kon luchten en die je om raad kon vragen. Gewapend met liedjes, humor en existentiële vragen gaan De Andersons strijdbaarder dan ooit op zoek naar dat wat écht waarde heeft, voor hun, voor hun kind, voor iedereen.

Muziek en prikkelende teksten

Het duo De Andersons wordt geprezen om hun oorspronkelijke kijk op de wereld, die ze hartstochtelijk vertolken in voorstellingen vol muziek en prikkelende teksten. De bejubelde schrijver en dichter Sjoerd Kuyper tekent voor het script van ‘Een mooiere wereld!. “Zeldzaam mooi is dit, wonderschoon project.” - Frits Spits “‘Een mooiere wereld’ is niet alleen een zoektocht naar een mooiere wereld, het ís een mooiere wereld. Eén waarin je je kunt onderdompelen en waaruit je geïnspireerd en gelouterd weer bovenkomt. Een prachtig en ontroerend avontuur.” - Katinka Polderman

Meer informatie? Kijk op www.deandersons.nl. Kaartjes zijn te bestellen via www.depurmaryn.nl