Haasten bij opbouw tenten, vandaag komen eerste statushouders

Algemeen
De bedden in een van de tenten.
De bedden in een van de tenten. (Foto: Evert Ruis)

PURMEREND - De voorbereiding voor de tijdelijke huisvesting van 450 vluchtelingen in Baanstee Noord was gisteren nog in volle gang. En dat terwijl vandaag de eerste 225 statushouders al hun intrek nemen in de twee megatenten. De tweede groep komt naar verwachting over twee weken aan. De race tegen de klok is het gevolg van de vertraging die de bouw van het tentenkamp heeft opgelopen. Hiermee is pas vorige week gestart. 

De statushouders blijven drie maanden. Begin vorige maand werd hierover overeenstemming bereikt tussen de burgemeesters Lieke Sievers (Edam-Volendam) en Don Bijl (toen nog burgemeester van Purmerend). De groep van 450 vluchtelingen bestaat voor de helft uit statushouders die tot vandaag in Assendelft verblijven. Over twee weken komen er nog 250 tijdelijke bewoners uit andere delen van het land. 

Stichting Vluchtelingenwerk Edam-Volendam heeft behoefte aan vrijwilligers die zich willen inzetten op de locatie in Baanstee-Noord. Ook is men naarstig op zoek naar taalcoaches. Heb je interesse, bel dan met 06 13 49 48 46.   

Het sanitair in de tijdelijke behuizing.