Hellenberg zet er eind van dit jaar een punt achter

Algemeen
Van links naar rechts zoon Tim, medewerker Janna. Debby en Han Hellenberg voor de vertrouwde winkel aan de Dubbele Buurt..
Van links naar rechts zoon Tim, medewerker Janna. Debby en Han Hellenberg voor de vertrouwde winkel aan de Dubbele Buurt.. (Foto: Han Giskes)

PURMEREND - Opnieuw verdwijnt een echt Purmerendse onderneming uit de binnenstad. Op 31 december van dit jaar sluit Hellenberg Woninginrichting de deuren aan de Dubbele Buurt. Han (68) en Debby Hellenberg (64) vinden het na 43 jaar mooi geweest.

De komende maanden staan in het teken van de winkel en de voorraden verkopen. “Tot eind van dit jaar zien we wel wat er op ons afkomt. Voor onze klanten is het belangrijk om te weten dat onze deur weliswaar dicht gaat, maar dat de garantie en service vanuit de merken die we verkopen gewoon wordt voortgezet”, benadrukt Debby Hellenberg. 

Hellenberg begon ooit een zaak in winkelcentrum Makado. Van daaruit verhuisden Han en zijn vader in 1978 naar de Dubbele Buurt. Debby kwam een jaar later in de zaak. Dat was min of meer gelijktijdig met de uitbreiding van het gedeelte aan de Achterdijk. Vanaf dat moment konden de klanten terecht in een 400 vierkante meter grote winkel. “Als ik nu terugkijk zijn die 43 jaar omgevlogen. In het begin was het best moeilijk. We investeerden in een grotere zaak toen de hypotheek torenhoog was. De jaren erna heeft zich dat opgelost”, aldus Han.

‘Het is goed zo’

Net als voor de veelal vaste en trouwe klantenkring van Hellenberg zal het voor medewerkster Janna en zoon Tim, die respectievelijk 20 en 6 jaar meewerken, ook wennen zijn als op de laatste dag van 2022 de sleutel definitief in het slot gaat. Debby: “Je kunt je voorstellen dat we het besluit niet van de ene op de andere dag hebben gemaakt. Daar gaat een proces aan vooraf. Dat proces hebben ook Janna en Tim van dichtbij meegemaakt. Het is echt goed zo.”

Puur service- en oplossingsgericht! Zo heeft Hellenberg vanaf de eerste dag richting de klanten gewerkt. Han: “Dat is het grote voordeel van kleinere bedrijven zoals wij zijn. Mensen komen in de winkel of bellen ons en we gaan de eventuele problemen terplekke oplossen. Wij snappen wel dat ze dat gaan missen.”

Pand wordt verkocht

Wie Hellenberg Woninginrichting ook gaan missen zijn de collega-ondernemers in de Dubbele Buurt en de rest van de binnenstad. Hellenberg is zo’n naam die je bijna niet uit het vertrouwde straatbeeld wenst. Wat er met het pand gaat gebeuren blijft vooralsnog een vraagteken. “Het zal verkocht worden en dan zal de nieuwe eigenaar ongetwijfeld een mooi plan hebben”, zegt Han tot slot.