Meeste stemmen voor R.K.A.V. Volendam voor Rabo Clubsupport regio Waterland

Algemeen
RABO Clubsupport in de Purmaryn in Purmerend.
RABO Clubsupport in de Purmaryn in Purmerend. (Foto: Guillaume Groen)

REGIO - R.K.A.V. Volendam heeft de meeste stemmen gekregen tijdens de stemcampagne voor Rabo ClubSupport 2022, zo maakte Rabobank Waterland en Omstreken bekend. De voetbalvereniging ontvangt met 312 stemmen € 3.460,90 voor trainingsmaterialen en extra doelen. In totaal heeft Rabobank Waterland en Omstreken € 100.000 verdeeld onder 219 deelnemende clubs. Ruim 3.000 leden van de bank hebben hun stem uitgebracht op hun favoriete clubs.  

Tijdens de goed bezochte finalebijeenkomst in theater De Purmaryn werden de cheques uitgereikt aan de deelnemende clubs. Naast R.K.A.V. Volendam werden meer grote bedragen uitgedeeld. Zo ontving Atletiekvereniging Edam € 2.584,58 voor de organisatie van schoolkampioenschappen en Stichting CarMar ontving € 2.429,28 voor een snoezelruimte in de badkamer.  

De feestelijke finaleavond in De Purmaryn werd opgeluisterd door een heel speciaal optreden van Flexibel, het theatergezelschap van Cultuurhuis Wherelant voor acteurs met een verstandelijke beperking uit Purmerend. Zij namen als koninklijke familie het openen van de cheques tijdens de voorstelling voor hun rekening.   

Steentje bijdragen

Eric Zwart, directeur van Rabobank Waterland en Omstreken, spreekt van een zeer geslaagde campagne. “Dit jaar zijn er wéér meer clubs die mee deden aan de stemcampagne van Rabo ClubSupport en meer leden die hebben gestemd op deze clubs. Het is geweldig om te zien hoe blij de verenigingen en stichtingen zijn met de bedragen die ze hiermee ontvangen. Naast financiële ondersteuning vertelt het ook iets over de grote betrokkenheid van de inwoners in onze regio bij deze clubs. Bij deze wil ik alle leden bedanken die de afgelopen periode hebben gestemd op hun favoriete club. Zo dragen we allemaal ons steentje bij aan de maatschappelijke doelen en ambities van verenigingen in Nederland.”

Raboclubsupport 

Iedereen verdient een club. Een plek waar je elkaar ontmoet, elkaar sterker maakt en helemaal jezelf kunt zijn. Daarom ondersteunt de coöperatieve Rabobank clubs door heel Nederland met Rabo ClubSupport. De ondersteuning bestaat uit twee onderdelen. Allereerst een jaarlijkse stemcampagne waar lokale banken zoals Rabobank Waterland en Omstreken een bedrag ter beschikking stellen voor de deelnemende clubs in hun regio. Daarnaast biedt Rabobank ondersteuning op maat bij verenigingen die hulp nodig hebben bij het behalen van hun doelen of ambities. Dit wordt aangeboden in samenwerking met partners NOC*NSF, LKCA en verschillende bonden. Alle uitslagen van de stemcampagne en meer informatie over Rabo ClubSupport vind je op www.rabobank.nl/leden/clubsupport/

Coöperatiefonds  

Naast Rabo ClubSupport ondersteunt de bank vanuit haar coöperatiefonds investeringen die bijdragen aan lokale maatschappelijke, sociale en culturele projecten. Jaarlijks wordt een deel van de winst gereserveerd voor aanvragen uit de regio. Een afvaardiging van de ledenraad beoordeelt de aanvragen. Meer informatie en het aanvraagformulier staan op de website van de lokale bank www.rabobank.nl/lokale-bank/waterland-en-omstreken