Gastvrij Waterland belicht werken in hospitalitysector

Algemeen
Werken in de hospitalitysector: "het mensen naar de zin maken ..."
Werken in de hospitalitysector: "het mensen naar de zin maken ..." (Foto: pexels)

PURMEREND - De eerste prachtige editie op 14 oktober 2019 in Theater De Purmaryn smaakte meteen al naar meer. Dus nu het weer kan, vindt Gastvrij Waterland opnieuw plaats. Ditmaal dichtbij het beroepsonderwijs, in het gebouw van Horizon en Regio College. Op 2 november komen groepen leerlingen snuffelen aan de verschillende beroepen die je terugvindt in de hospitalitysector: kok, gastheer/-vrouw, servicemedewerker, barista enzovoort. 

Het middagprogramma biedt de leerlingen van Waterland dé kans om aan de horeca-en toerismeondernemers van Waterland te vragen hoe zij hun vak aanpakken. En of ze daar meer van mogen komen ontdekken.Björn Folkers van het Horizon College is met zijn opleidingen gastheer van de dag: “Ons vak is het mooiste dat er is. Er gaat niets boven het mensen naar de zin maken tijdens hun bezoek. Met veel plezier laat ik de leerlingen in de regio elke dag ontdekken wat zij hierin kunnen betekenen.”

Avondprogramma voor bedrijven en professionals

Net als bij de vorige editie werkt een aantal leerbedrijven met leveranciers uit de regio samen om te laten zien wat er te koop is. Mocktails, barista, barbecue; om er maar een paar te noemen. Het avondprogramma is zoals altijd bedoeld voor de bedrijven en de professionals uit de sector. Aan de hand van een aantrekkelijk programma vol workshops, lezingen etc kunnen zij netwerken, zich laten inspireren en nieuwe trends ontdekken. Twee leerlingen van het Horizon College ontfermen zich – onder begeleiding – over de organisatie van de dag en voeren daarmee een opdracht uit die bij hun opleiding hoort.

Gastvrij Waterland vindt plaats mede dankzij sponsoring door vele bedrijven uit de regio, zowel de hospitality zelf als de toeleveranciers zoals Sligro, Wijnimport J.Bart, Dick Schaap Horecagroothandel en Hesseling Vlees.

Voor meer informatie: www.gastvrijwaterland.nl