Kerstpakkettenactie Rotary voorziet in grotere behoefte dan voorgaande jaren

Algemeen
In de kerstpakketten komen louter lokale en kwalitatief hoogstaande producten.
In de kerstpakketten komen louter lokale en kwalitatief hoogstaande producten. (Foto: Han Giskes)

REGIO - De jaarlijkse kerstpakkettenactie ‘Do Good, Feel Good’ van de gezamenlijke Rotaryclubs in Purmerend en Waterland heeft nu al een ding helder gemaakt. Namelijk dat de nood om pakketten weg te geven aan mensen die het heel goed kunnen gebruiken, niet eerder zo groot is geweest. Het zal niemand verbazen dat de tot het plafond gestegen energieprijzen, de prijs van een liter benzine of diesel en de snel oplopende prijzen van boodschappen in de supermarkt daar voor het grootste deel debet aan zijn. “We hebben 500 pakketten te vergeven, maar we moeten nu echt keuzes gaan maken welke mensen een pakket krijgen”, aldus Marika Pruis namens de rotaryclubs.

Met elk bestelt pakket draag je bij aan een pakket voor iemand die het verdient

Zoals we al eerder meldden wordt aan bedrijven in Waterland een oproep gedaan om kerstpakketten te bestellen voor medewerkers, familie of relaties. Zij kunnen kiezen uit 4 prachtige, feestelijk verpakte pakketten voorzien van lokale kwaliteitsproducten. Er zit een extra bijzonder tintje aan de bestellingen, want met ieder pakket dat je bestelt, draag je bij aan een pakket voor iemand uit de regio die dit verdient. Iemand die door bijvoorbeeld financiële omstandigheden, ziekte, eenzaamheid of verlies van een dierbare een moeilijk jaar heeft gehad.

Ontroerende reacties

In de afgelopen jaren hebben de rotaryclubs elk jaar ruim 500 (en vorig jaar zelfs 600!) zogenaamde ‘weggeefpakketten’ in de regio kunnen bezorgen. Een gebaar dat elk jaar weer voor geweldige en in veel gevallen ook ontroerende reacties zorgt. “De mensen verwachten het niet en dan ineens staat iemand van ons aan de deur met een geweldig kerstpakket. Mooier is er toch niet!”

De kerstpakketten zijn tot en met 30 november te bestellen. Bij grote bestellingen is het zelfs mogelijk om maatwerk te verzorgen. “Het zou geweldig zijn als we weer op veel steun mogen rekenen. Juist omdat het met kerst een mooie gedachte is om te delen.”

Pakketten met en zonder alcohol

In alle door bedrijven te bestellen pakketten zit een brief waarin het doel van de actie wordt beschreven, zodat de ontvanger weet dat er tegelijkertijd nog iemand gelukkig is gemaakt met een kerstpakket. Er is te kiezen uit 2 pakketten met en 2 zonder alcohol. Bij een bestelling van 10 pakketten of meer, dan worden die pakketten in één transport op één adres bezorgd. Bij bestelling van minder dan 10 pakketten wordt in december een afspraak gemaakt wanneer men de pakketten kan ophalen vanaf een locatie in Purmerend.

De volgende pakketten zijn te bestellen: Pakket A ‘A Special Gift for You’ (met alcohol) kost €49,95, pakket B ‘A Big Surprise’ (zonder alcohol)
is ook €49,95, pakket C ‘A Box with Happiness’ (met alcohol) kost  €34,95 en tenslotte pakket D ‘A Box with Joy’ (zonder alcohol) kost ook €34,95

Eventuele vragen kun je mailen naar rotary.kerstactie@gmail.com Voor het bestellen van de pakketten ga naar https://www.rotary.nl/purmerendweidevenne/documenten_2021_2022/20210922_kerstpakkettenactie/