Start van lokale campagne ‘Ik koop bij een winkelier van hier’

Algemeen
Stefanie Schulte van het Leesteken (links) en José Oudendijk van de Wereldwinkel zijn ondernemers die zorgen voor een sterk aanbod in het hele winkelgebied.
Stefanie Schulte van het Leesteken (links) en José Oudendijk van de Wereldwinkel zijn ondernemers die zorgen voor een sterk aanbod in het hele winkelgebied. (Foto: Moments by Kelly)

PURMEREND/BEEMSTER - ‘Ik koop bij een winkelier van hier’, is de titel van de slogan en de rode draad in de Koop Lokaal campagne van de gezamenlijke Purmerendse ondernemers. Het initiatief is tot stand gekomen vanuit stichting Purmerend 2000 Plus, waarin het Purmerendse bedrijfsleven samenwerkt met de gemeente Purmerend. 

Breed economisch initiatief om zoveel mogelijk publiek naar de stenen winkel te trekken

Het doel is zoveel mogelijk publiek naar de ‘stenen winkel’ te trekken. Dat Purmerend veel te bieden heeft op het gebied van winkelaanbod, zowel in de wijkwinkelcentra als in de binnenstad, is een bekend gegeven. Door menigeen wordt het aanbod hoger ingeschaald dan bijvoorbeeld Hoorn en Zaandam.  

“We horen dat veel terug van ons winkelend publiek”, vertelt Henk Schulte, voorzitter van de Purmerendse Binnenstad Ondernemers en bestuurslid van stichting Purmerend 2000 Plus. “Het aanbod van lokale winkels is bij ons een stuk hoger in vergelijking tot de andere winkelsteden in de regio, dat is iets dat consumenten erg waarderen. Om dat zo te houden is het belangrijk dat inwoners hun aankopen blijven doen bij de lokale ondernemers en niet bij de online giganten.”

Logisch dus om dan ook je decemberaankopen te doen bij een ‘winkelier van hier’. De stad maakt zich op voor de feestmaanden. De Sint is inmiddels in de stad aangekomen, de kerstverlichting hangt en winkeliers, horeca en cultuurinstellingen in zowel Purmerend als Beemster zijn klaar voor de decemberdrukte.

Winactie cadeaubonnen

Als mooie extra voor het winkelend publiek is er een winactie op touw gezet waarbij cadeaubonnen van Purmerend Winkelstad te winnen zijn. Door je kassabon in te leveren in één van de daarvoor bestemde boxen in Purmerend of Middenbeemster doe je automatisch mee met de trekking. Elke week zijn er vier prijzen van € 100,- te winnen, in de laatste week valt er zelfs een hoofdprijs van € 250,- te winnen. “We staan te popelen om er dit jaar weer samen met de bezoekers een mooie en feestelijke tijd van maken”, besluit Schulte.

Meer informatie

Wil je op de hoogte blijven van deze campagne en weten wat er speelt? Dat kan door de campagne te volgen via de verschillende social media kanalen en liefst de posts te liken en te delen natuurlijk! 

Facebook: https://www.facebook.com/ikkoopbijeenwinkeliervanhier; 

Instagram: https://www.instagram.com/ikkoopbijeenwinkeliervanhier/ 

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/wijzijnpurmerend/