update

Stemming gemeenteraad, naaktportretten Beemstervrouwen blijven hangen

Algemeen
Deze vrouwen gingen voor Jeroen Hermkens (zittend) voor het goede doel uit de kleren en werden door de Utrechtse kunstenaar op een waardige wijze geportretteerd. Dit bleek tegen het zere been van enkele (?) bezoekers van het gemeentehuis van Purmerend. Zij stoorden zich aan de beelden.
Deze vrouwen gingen voor Jeroen Hermkens (zittend) voor het goede doel uit de kleren en werden door de Utrechtse kunstenaar op een waardige wijze geportretteerd. Dit bleek tegen het zere been van enkele (?) bezoekers van het gemeentehuis van Purmerend. Zij stoorden zich aan de beelden. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - De soap rondom de verwijdering van de naaktportretten van de Beemstervrouwen uit het gemeentehuis van Purmerend heeft een nieuwe wending. Een stemming in de gemeenteraad van donderdagavond 24 november heeft tot gevolg dat de schilderijen mogen blijven hangen tot en met 6 december, de oorspronkelijke datum dat de tentoonstelling zou stoppen.

Vanavond zaten kunstenaar Jeroen Hermkens, de maker van de serie, en Anneke Goede, een van de naaktmodellen, aan tafel bij Fidan Ekiz en Sven Kockelman van het televisieprogramma Op1. Beiden spraken hun verwondering uit over het besluit van de gemeente, om de naaktportretten te verwijderen. De serie zou volgens bezoekers van het gemeentehuis aanstootgevend zijn. Om hoeveel klagers het gaat is niet bekend gemaakt. 

Hoe dan ook, bezoekers van het gemeentehuis in Purmerend kunnen nog tot en met 6 december genieten van de wijze waarop Jeroen Hermkens de Beemstervrouwen op het doek heeft gezet.