Ponyclub organiseert Sintfeest ook voor kinderen die het niet kunnen betalen

Algemeen
Op 3 december kunnen kinderen heerlijk bezig zijn bij de ponyclub aan het Zuiderpad 6 in Zuidoostbeemster.
Op 3 december kunnen kinderen heerlijk bezig zijn bij de ponyclub aan het Zuiderpad 6 in Zuidoostbeemster. (Foto: aangeleverd)

BEEMSTER/PURMEREND - Stichting Ponyclub Zuidoostbeemster is er voor iedereen. Maar dan ook écht voor iedereen. Op zaterdag 3 december organiseren eigenares Mireille Beck-Zwaan en haar collega Marjolein van den Berg een Sinterklaasfeest waarbij ook niet-leden van harte worden uitgenodigd. Met name kinderen van gezinnen die het niet zich kunnen veroorloven om lid te worden van de ponyclub. 

Mireille Beck-Zwaan: “Het doel is zeker niet om kinderen te werven, maar we willen met deze activiteit graag laten zien dat elk kind gelijk is. Deze kinderen moeten ook de gelegenheid krijgen om een gezellig Sinterklaasfeestje mee te vieren en ook nog lekker met de pony’s bezig te zijn, want die mogelijkheid is er op 3 december. Wij willen ze een leuke herinnering meegeven.”  

De opzet is als volgt: ouders kunnen zich met een vrijwillige bijdrage van tussen de € 0,50 en € 10,- aanmelden. De stichting zorgt vervolgens voor voldoende vrijwilligers, chocomel, broodjes worst en een cadeautje voor de kinderen. Tussen 15.00 en 16.00 uur zijn er pieten aanwezig. Mochten zich veel kinderen melden, dan duurt het feestje een uurtje langer. 

De vrijwillige bijdrage kan gestort worden op bankrekeningnummer NL14INGB0008329449 t.n.v. stichting Ponyclub Zuidoostbeemster onder vermelding van naam en Sinterklaas 3 december.

Marjolein van den Berg: “Het gaat ons aan het hart dat zoveel gezinnen het financieel niet rond krijgen en voor die groep willen we iets doen. Wat is er leuker voor een kind dan een paar uurtjes op een ponyclub te zijn. Het zou fantastisch zijn als we veel kinderen op 3 december zien genieten.”

De ponyclub is gevestigd aan het Zuiderpad 6. Voor meer informatie kan je terecht op de Facebookpagina Ponyclub Zuidoostbeemster.