Veiling Fred’s Atelier brengt 1.500 euro in het laatje

Algemeen
De kunstwerken werden overzichtelijk opgesteld. Vervolgens werd er flink geboden.
De kunstwerken werden overzichtelijk opgesteld. Vervolgens werd er flink geboden. (Foto: Han Giskes)

PURMEREND - Onlangs werd in gebouw Heel Europa in Weidevenne een veiling gehouden van kunstwerken/keramieken gemaakt door kunstenaars met een beperking die in het atelier aan de Breedstraat in Purmerend werken. Gedurende de goed bezochte avond werd een bedrag van € 1.500,- opgehaald. Het geld wordt gebruikt om materialen te betalen, zodat de kunstenaars door kunnen gaan met het maken van nieuw werk en hun dagbesteding niet in gevaar komt. 

Raymond Huizinga begeleidt sinds vijf jaar de kunstenaars die in het atelier werken. “Om nieuw werk te maken kost best veel geld. Op deze manier kunnen we de mensen blijvend een zinvolle dagbesteding aanbieden”, vertelt hij.  Over de avond zelf was hij zeer tevreden. “Er heerste een fijne sfeer. Er werd door de aanwezigen flink geboden op de kunstwerken. De uiteindelijke opbrengst maakte het succes compleet.”

Raymond maakt van de gelegenheid gebruikt om een oproep te doen aan nieuwe aanwas van kunstenaars met een beperking. “Enkele deelnemers raken wat op leeftijd en daarom kunnen we best enige aanvulling gebruiken. We laten iedereen vrij werken en begeleiden alleen vanuit de eigen inspiratie van de kunstenaars. Het is wel prettig en handig om dat vertellen. Ze kunnen zich melden bij Fred’s Atelier.”

"Wie biedt op deze prachtige schaal?"