Voorbereidingen kerstmarkt en -parade Makado in volle gang

Algemeen
Er komt een kerst-wensboom te staan waarin iedereen zijn of haar wens kan hangen.
Er komt een kerst-wensboom te staan waarin iedereen zijn of haar wens kan hangen. (Foto: Pixabay)

PURMEREND - Op zaterdag 17 en zondag 18 december wordt in en rondom winkelcentrum Makado in de wijk Wheermolen een kerstmarkt met kerstparade georganiseerd. De voorbereidingen zijn in volle gang en de organiserende vrijwilligers krijgen er steeds meer zin in. 

Alle ondernemers van het Makado zijn open en tijdens de ‘tweedaagse’ staan er er kraampjes om lekker te snuffelen en misschien wel de laatste kerstinkopen te doen. Zo zijn er zelfgemaakte kaarsen, gepersonaliseerde cadeau-ideeën, iemand die glazen grafeert, sieraden, kerststukjes, speelgoed en spellen. Aan de innerlijke mens wordt ook gedacht: Café Gean is open met een groot terras, Oliebollen, een Rolling pizza truck, poffertjes, heerlijke barbecue met bratwurst en warme beenham, chocolademelk en glühwein, het is er allemaal.

Een van de onderdelen is een reusachtige wensboom. Hierin kan iedereen een wens hangen. Ook wordt voor ouders een wedstrijd ‘kerstboom smijten’ gehouden. De Babbelkar van Stichting SoGoed is twee dagen aanwezig. Hier kan men onder andere (delen van) kerstpakketten inleveren. Deze worden gebruikt om de bekende buurtkastjes mee te vullen. 

Lees later meer over de kerstmarkt en -parade op rodi.nl/purmerend en in het Purmerends Nieuwsblad van de komende weken. Of kijk op https://www.facebook.com/kerstophetmakado/ en https://www.instagram.com/kerstophetmakado/