Focus op lokale ondernemers en voedselmakers Purmerend en Beemster

Algemeen
Vera en Dirk van Berge van fruitbedrijf Eerlijk & Heerlijk aan de Purmerenderweg 26A.
Vera en Dirk van Berge van fruitbedrijf Eerlijk & Heerlijk aan de Purmerenderweg 26A. (Foto: Els Broers)

PURMEREND/BEEMSTER - Lokale horeca, winkeliers, voedselmakers en ambachtsmensen kunnen zich verheugen op steeds meer belangstelling. De campagne ‘Ik koop bij een winkelier van hier’ draagt daar voor een belangrijk deel aan bij, maar ook de in winterse sferen georganiseerde streekmarkt met ‘Laag Hollandse Makers’ zet lokale voedselproducenten in de etalage. De markt, op vrijdag 16 december a.s. laat de inwoners van Purmerend en omstreken kennismaken met lokale aanbieders en mooie producten uit onze regio. Door je inkopen te doen in Purmerend, zorgen we er samen voor dat de stad aantrekkelijk blijft om in te wonen, werken en recreëren.

Voedselmakers

Een soms onderbelichte, maar belangrijke groep van lokale aanbieders zijn de voedselmakers. De vruchtbare Beemsterklei levert tal van heerlijke producten. Van appels, sappen of kaas tot verfijnde honing of onze dagelijkse ‘pieper’; we hebben het allemaal binnen handbereik in de eigen gemeente. Op websites als https://visitbeemster.nl/streekproducten/ en https://www.laagholland.com/wat-te-doen/winkelen/winkelen vind je een overzicht van lokale voedselproducenten waar je rechtstreeks kunt kopen. Maar Google ook eens op lokale producten Purmerend Beemster. Je vindt er van alles.

Winkelier van hier

Onlangs startte de campagne ‘Ik koop bij een winkelier van hier’. Met deze campagne stimuleren we de consument om haar inkopen te blijven doen in de eigen stad. Hiermee steun je de lokale ondernemer en houden we de stad aantrekkelijk. De voedselmakers uit onze eigen gemeente zijn ook winkelier van hier: in verschillende boerderijwinkels en verkoopstalletjes is al dit heerlijks namelijk gewoon te koop. Deze zogenoemde korte keten zorgt ervoor dat wat dicht bij huis groeit of wordt gemaakt direct bij de consument komt.

Werk aan de winkel op het familiebedrijf van Vollebregt aan de Wormerweg 4.