Klup Purmerend houdt zondag 11 december Nationale Snertdag bij Spijkerman

Algemeen
De activiteiten van Klup worden goed bezocht.
De activiteiten van Klup worden goed bezocht. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Op zondag 11 december is het ‘Nationale Snertdag’. Dit wordt ook in de regio Purmerend georganiseerd, om precies te zijn bij Spijkerman Eten & Drinken aan de Neckerdijk. De organisatie ligt bij het in 2017 speciaal voor 50+’ers opgerichte platform Klup. Die dag vanaf 16.00 uur kunnen 30 mensen genieten van een heerlijk bord snert. Voorafgaande, om 15.00 uur, is een wandeling door Purmerend gepland. 

We zijn er voor iedereen vanaf 50 jaar en doen het om de mensen uit de eenzaamheid te houden

Willy Schouwink is host van Klup Purmerend en omstreken. “Wij zijn er voor iedereen vanaf 50 jaar, of ze nu gebonden zijn of single. Ze enige restrictie is dat ze minimaal 50 jaar moeten zijn. We organiseren best veel activiteiten voor deze doelgroep. Zoals wekelijks een wandeltocht of etentjes. Het is om mensen uit de eenzaamheid te halen en te houden. De snertmiddag doen we speciaal in deze periode, nu de dagen kort en de nachten lang zijn. December is niet voor iedereen even leuk én makkelijk. De één houdt van de feestdagen, de ander ziet er tegenop. Daarom hebben wij als Klup in 2017 voor het eerst de 2e zondag van december tot de Nationale Snertdag omgedoopt. Een zondag om gezellig samen door te brengen onder het genot van kop oer-hollandse snert”, legt Willy uit.

‘Maak van je snertdag een feestdag’. Onder dat motto staat de Klupdag van 11 december op het programma. Als je interesse hebt moet je je vooraf opgeven. Dat doe je middels de speciale Klup-app. Deze is te downloaden via de website www.kluppen.nl Doe het snel, want er is een maximum van 30 personen en vol is vol.

Willy Schouwink is de Kluphost van Purmerend e.o.