Purmerender Georges Lotze met The Neil Diamond Project in The Tribute-Battle of the Bands

Algemeen
The Neil Diamond Project, met Purmerender Georges Lotze als zanger, is een van de 11 tribute-bands  die meedoen.
The Neil Diamond Project, met Purmerender Georges Lotze als zanger, is een van de 11 tribute-bands die meedoen. (Foto: Rodi Media/JB)

PURMEREND - Als je je ogen sluit hoor je Neil Diamond. Het is niet een keer dat Purmerender Georges Lotze dit heeft gehoord. Lotze, ofwel de Nederlandse Neil Diamond, die nummers als Solitary Man, I am, I said en Song, Song Blue exact vertolkt zoals de Amerikaanse hitmachine, doet met The Neil Diamond Project mee aan het tweede seizoen van het tv-programma The Tribute-Battle of the bands. De vier voorrondes, halve finale en finale worden vanaf 7 januari 2023 om 20.00 uur op SBS6 uitgezonden. The Neil Diamond Project, die in de eerste voorronde uitkomt, verschijnt naast Georges Lotze met een 10-koppige band.

“We hebben net als vele anderen een lastige periode achter de rug. In 2019 traden we in de Purmaryn nog op voor een volle zaal en daarna brak Corona uit. Dat betekende niet kunnen repeteren en veel optredens. We hebben destijds alleen kleinschalige optredens gedaan, met inachtneming van de toen geldende regels. Zo hebben we in Weert, Maastricht, Harderwijk en Baarn gestaan, maar niet zoals aanvankelijk de bedoeling was”, steekt Georges Lotze van wal.

Na Corona kon de formatie de draad oppakken. Tijdens een van de repetities waren de leden van The Neil Diamond Project aan het dollen over deelname aan het populaire televisieprogramma. Lotze: “We hoorden dat het programma weer zou komen en toen zei ik tegen onze bandleider Leon: is dat niet iets voor ons om mee te doen? Hij vond dat best een leuk idee en ook de andere bandleden leek het leuk. Het gevolg was dat we videobeelden en muziekstukjes moesten opsturen naar Talpa. En we zijn in Baarn geweest om enkele nummers te spelen voor onder andere Eric van Tijn, de muziekproducent. Niet veel later daarna kregen we het bericht dat wij, met nog 10 andere bands, zijn uitverkoren om mee te doen aan The Tribute-Battle of the Bands.”

Op 16 december zijn de opnames van de show die op 7 januari 2023 op SBS6 wordt uitgezonden. Een dag later treedt The Neil Diamond Project op in Almere, gevolgd door Weert, Emmeloord, IJsselstein, Raalte en Amstelveen. 

Georges Lotze is de Nederlandse Neil Diamond.