Opgeven voor Spurd-Winterwandelingen mogelijk tot en met 12 december

Algemeen
Alle wandelingen starten vanaf de Kaasmarkt in Purmerend.
Alle wandelingen starten vanaf de Kaasmarkt in Purmerend. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - De Kaasmarkt in Purmerend donderdagmiddag 15 december het startpunt van verschillende Spurd-Winterwandelingen voor 55plussers. Er zijn vier afstanden om te wandelen: 2,5, 5, 10 en 15 kilometer. De wandelroutes gaan door een deel van Purmerend en de drie langste wandelroutes ook door een deel van Zuidoostbeemster. Aanmelden is verplicht en kan tot en met maandag 12 december.

De gekozen route kan men individueel of als groepje lopen. De wandelingen zijn ook een doorlopende gelegenheid nieuwe mensen te ontmoeten. Uit onderzoeken blijkt dat in de buitenlucht bewegen de gezondheid bevordert. De route van 2,5 kilometer leidt de wandelaars door het centrum van Purmerend en is er vooral voor wandelaars die afhankelijk zijn van een loophulpmiddel zoals een rollator. De overige drie wandelroutes gaan door Overwhere en Zuidoostbeemster. De Winterwandelingen 2021 waren volgens deelnemers een gewaardeerde activiteit.

Onderweg muziek, hapjes en drankjes

Onderweg is er muziek en krijgen de wandelaars gratis lekkere hapjes en drankjes aangeboden van bakkerij Harry de Groot en groenteboer Peter Smit. Alle wandelaars ontvangen na het passeren van de finish op de Kaasmarkt een kerstattentie geleverd door tuincentrum Overvecht. Het Inloophuis voor (ex-)kankerpatiënten Wij Allemaal aan de Burgemeester Kooimanweg is voor de wandelaars van de afstanden vijf, tien en vijftien kilometer een zogenoemd stoppunt. 

Tijdens de wandeling ontvangen de deelnemers vrijblijvend informatie over sportief bewegen, zoals de QR-Fit route met verschillende niveaus fitnessoefeningen. 

Vooraf aanmelden verplicht

Spurd wil in verband met de organisatie vooraf weten hoeveel wandelaars er zullen zijn, daarom is aanmelden verplicht. Men kan zich aanmelden door voor dinsdag 13 december een e-mail te sturen naar info@spurd.nl met vermelding van naam, e-mailadres en de gekozen wandelafstand. 

De vier wandelingen beginnen op de Kaasmarkt in Purmerend. De starttijd van de verschillende wandelingen is tussen 13.00 uur en 14.30 uur. De wandelaars ontvangen via e-mail de starttijd. Bij het startpunt betaalt men voor deelname € 2,50 en ontvangt men een uitgeschreven route met plattegrond. Overigens ziet Spurd begeleiders van wandelaars als deelnemers, zij betalen ook voor deelname. Betaling doet men voor de start van de wandeling op de Kaasmarkt, per PIN of contant. 

Voor vragen over de Spurd-Winterwandelingen kunt u een e-mail sturen naar info@spurd.nl of door maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 uur en 15.30 uur bellen met 0299-418100.

De wandelingen gaan door Purmerend en de langste afstand ook door een deel van Zuidoostbeemster.