Vanwege Paarse Vrijdag drie dagen zwemmen voor drie euro per keer

Algemeen
Spurd en het Leeghwaterbad geven drie dagen lang extra kleur aan de betekenis van Paarse Vrijdag.
Spurd en het Leeghwaterbad geven drie dagen lang extra kleur aan de betekenis van Paarse Vrijdag. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 december is de toegangsprijs voor recreatief zwemmen in het Leeghwaterbad per persoon slechts drie euro per keer. Dit omdat vrijdag naast de kleur oranje, ook de kleur paars van belang is. Het is 9 december immers Paarse Vrijdag, de dag om in paarse kleding de mensen die behoren tot de LHBTIQplus community steun te betuigen. Sportbedrijf Spurd steunt het idee van de inclusieve samenleving waar iedereen zichzelf kan zijn.

Manager Freek Eshuis: “Paarse Vrijdag is een belangrijke dag voor de LHBTIQplus community, hier staat Spurd graag bij stil. Om extra kleur aan deze dag(en) te geven kun je voor een zeer aantrekkelijke prijs komen zwemmen en genieten van het zwemwater en de leuke sfeer in het Leeghwaterbad. Kinderen tot en met drie jaar mogen overigens altijd gratis naar recreatief zwemmen.”

Verkoopzuil in hal

Tickets zijn - alleen met PIN - te koop via de verkoopzuil in de hal van het Leeghwaterbad. Ook kan men online via de webkassa tickets kopen. Het recreatiebad is vrijdag open van 09.30 uur tot 14.00 uur en van 19.00 uur tot 21.00 uur, zaterdag van 13.00 uur tot 16.00 uur en zondag van 09.00 uur tot 16.00 uur. Of het doelgroepenbad en sportbad beschikbaar zijn voor recreatief zwemmen is te zien op de website van het Leeghwaterbad.