De nieuwe kleurrijke geurensnoepwinkel van Purmerend heet Vivory

Algemeen
Caroline Struijlaart geflankeerd door Jessica en Stefanie.
Caroline Struijlaart geflankeerd door Jessica en Stefanie. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Wauw is eerste wat in je opkomt bij het betreden van de nieuwste cadeauwinkel Vivory in het Eggert Winkelcentrum. De winkel van Caroline Struijlaart is een kleurrijk en vrolijk paradijs voor degenen die houden van zeep, badballen, geurstokjes, (betaalbare) geurensets, douchegels, body creams, zeepbakjes en kaarsen in de meest trendy kleuren en geuren. Elk zeepje of ander product met een eigen kleur en geur. Een lust voor het oog en de neus. Het leuke van alles is dat je ruikt wat je ziet en ziet wat je ruikt. Natuurlijker kan niet.

Het idee om Vivory te beginnen dateert van de coronatijd, juist de periode waar menig onderneming moeite had om zijn of haar hoofd boven water te houden. Caroline Struijlaart en haar echtgenoot waren in die tijd druk met het bedenken van en filosoferen over de toekomst. “We zeiden tegen elkaar: we moeten wat gaan doen. Op een gegeven moment ben ik in onze bijkeuken begonnen met het bedenken en maken van zeep, maar dan wel zeep op een ambachtelijke manier gemaakt. Met natuurlijke kleur en geurstoffen. De consument is hier veel bewuster mee bezig dan vroeger, en In die hoedanigheid is zeep bezig aan een nieuwe opmars. In totaal zijn we een jaar bezig geweest met het voorproces”, vertelt Caroline over het voorstadium van Vivory.

Alle producten worden in Europa gemaakt

Vervolgens kwam ze in contact met enkele partner producenten die zich achter de plannen schaarden. “Mede dankzij hen waren we in staat om de producten die wij in gedachten hadden, door te ontwikkelen. En zo zijn we verder gegaan om onze eigen lijn in geuren samen te stellen. Alle producten worden binnen Europa gemaakt. China als productieland past niet in onze filosofie. Het leuke is dat de zepen in grote blokken worden gemaakt en in de winkel zichtbaar en voelbaar zijn. We snijden deze blokken zelf tot stukken zeep.”

In de aanloop naar de feestdagen hebben veel Purmerenders, Beemsterlingen en inwoners van omliggende gemeenten kennis gemaakt met de geurensnoepwinkel op de begane grond van het Eggert Winkelcentrum (tegenover H&M). De positieve reacties zijn niet van de lucht. Dat kan bijna niet anders, want in een ruimte waar kleur, geur, creativiteit en duurzaamheid samen komen, is het goed vertoeven.

Dat Purmerend als eerste aan de beurt was om een winkel met het Vivory-logo aan de gevel te hebben, berust niet op toeval. “Wij wonen hier en Purmerend voldoet in onze ogen aan de criteria van steden waar we ons graag wilden vestigen. Een middelgrote stad met een compacte en veelzijdige binnenstad. Het past niet in onze filosofie om ons in grote steden als Amsterdam of Rotterdam te vestigen.”

In 2023 open in Heerhugowaard en Almere

Heerhugowaard en Almere kunnen zich in 2023 gaan opmaken voor de tweede en derde Vivory in Nederland. Caroline: “Het is wel heel grappig. We hebben al laten weten dat onze eerstvolgende winkel in winkelcentrum Middenwaard in Heerhugowaard wordt geopend. En nu al komen mensen vanuit Heerhugowaard om te kijken wat voor winkel ze er straks bij krijgen.”

Vivory is alle dagen van de week dus ook op zondag open. 

Vivory is één kleuren- en geurenparadijs.