Wereldwinkel houdt op 17 december een fairtrade markt

Algemeen
De eerste fairtrade markt in mei was een groot succes.
De eerste fairtrade markt in mei was een groot succes. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Wereldwinkel Purmerend organiseert zaterdag 17 december weer een fairtrade markt. De eerste markt tijdens het jubileumfeest van de winkel in mei was een groot succes en dus voor de organisatoren reden genoeg om in deze cadeaumaand op herhaling te gaan onder het motto ‘wij brengen fair dichtbij’.

De Wereldwinkel heeft tijdens de markt een kraam vol bijzondere geschenken, gemaakt door producenten in ontwikkelingslanden. Speciaal voor de markt (en alleen dan te koop) is de cooking bag, oorspronkelijk afkomstig uit Ghana. Het eten wordt hierin gegaard, zonder dat er voortdurend verhitting nodig is. Mooi in deze tijden van hoge energiekosten.

Niet alleen de Wereldwinkel bemenst een kraam tijdens de fairtrade markt. De Purmerendse afdeling van Amnesty International is met een kraam aanwezig, net als de Lions, Wij Allemaal en Hakuna Matata, een van de goede doelen die de Wereldwinkel ondersteunt.

De fairtrade markt begint zaterdag 17 december om 10.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Het koor Sing! zorgt tussen 12.00 en 14.00 uur voor de muzikale omlijsting.

Afbeelding