Drie gemotiveerde huurders krijgen unieke kans in Beemster

Algemeen
Tekening van het plan met drie woningen aan de Middenweg.
Tekening van het plan met drie woningen aan de Middenweg. (Foto: aangeleverd)

BEEMSTER - Stichting Beemster Vertoeving realiseert een plan om de Doopsgezinde kerk en het erf met twee bijgebouwen te transformeren tot een nieuwe ontmoetingsplek voor wonen, culturele en sociaal/maatschappelijke activiteiten, verhuur en retraitemogelijkheid. De toekomstige bewoners worden actief betrokken bij de activiteiten in en om het kerkgebouw.

Een gezamenlijke moestuin, gezamenlijke zorg voor het Rijksmonument en wellicht een gezamenlijke deelauto bevorderen de onderlinge cohesie van de bewoners. Wil je samen met je buren, het bestuur van de stichting Beemster Vertoeving en andere vrijwilligers meewerken aan herbestemming van de kerk tot ‘de bruisende huiskamer van de Beemster, dan ziet de stichting je graag als huurder in deze prachtige woning. Er wordt gedacht aan vrijwillige inzet van een dagdeel per week. De restauratie van het Rijksmonument en de herbouw van de woningen verloopt voorspoedig. Er zijn nog drie woningen beschikbaar:

  • De levensloopbestendige woning op het adres Middenweg 84a. 
  • De vrijstaande woning op Middenweg 85 en
  • De voormalige kosterswoning in het Rijksmonument.

Voor het geheel van de woningen en de zaal zijn een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar. De bereikbaarheid van de woning is goed. Voor de deur is de bushalte naar Middenbeemster. Er rijden bussen naar Alkmaar, Purmerend, Hoorn en naar Amsterdam centraal. In het centrum van Middenbeemster zijn goede supermarkten en diverse horecagelegenheden.

Overige informatie voor de woningen

  • De woningen kunnen in augustus 2023 worden betrokken.
  • De huurprijs bedraagt voor elke woning €1250,- per maand.
  • Daarbij komen geringe servicekosten en energieprestatietoeslag.
  • Er is een gemeenschappelijke berging, die is gerealiseerd in de woning Middenweg 85, het voormalige koetshuis.
  • Meer informatie is hier te vinden.
  • Wil je er samen met een vriend of vriendin komen wonen dan is een friendscontract bespreekbaar.

Hoe gaat het verder

Als je belangstelling hebt voor een van de drie woningen, maak je dat aan ons kenbaar door een motivatiebrief te sturen. Liefst per email. We zijn nieuwsgierig welke bijdrage jij wilt, kunt en gaat leveren aan Beemster Vertoeving en aan het wonen op het gezamenlijke erf. Wat maakt jou zo uniek, dat wij voor jou moeten kiezen voor dit gemeenschappelijke project? Een project dat kansen biedt om een bruisende gemeenschap op te bouwen voor elkaar en voor andere Beemsterlingen.

Zorg dat je motivatiebrief voor 28 februari 2023 binnen is. Nadat deze is ontvangen, volgt een individueel gesprek met een afvaardiging van het bestuur.

Als je ontzettend enthousiast bent met ons mee te werken en een woning te huren, maar je ziet als een berg op tegen het schrijven van een brief, omdat je de taal niet machtig bent, je dyslexie hebt of helemaal dichtklapt als je iets moet opschrijven, meldt het dan. In dat geval wordt er een oplossing gezocht voor een aangepaste procedure.

Na de gesprekken beoordeelt het bestuur wie het beste past bij de doelstelling. Mocht het zo zijn dat er meer geschikte kandidaten hebben dan woningen dan volgt een eerlijke loting. Heb je vragen? Bel met 06 48 90 91 72 of mailen aan info@beemstervertoeving.nl