Els Broers en Rabobank verrassen kinderen in crisisnoodopvang met portretfoto’s

Algemeen
Op de foto van links naar rechts: de moeder van Lucas, dagcoördinator Najat Elhallaoui, Lucas en Els Broers.
Op de foto van links naar rechts: de moeder van Lucas, dagcoördinator Najat Elhallaoui, Lucas en Els Broers. (Foto: Els Broers)

PURMEREND - Kinderen van de crisisnoodopvang werden recent verrast met hun portretfoto’s. Deze foto’s werden aangeboden door fotograaf Els Broers van Zichtbaar in Bedrijf in een samenwerking met het Coöperatiefonds van de Rabobank.

“In december was ik bij de crisisnoodopvang op de Baanstee om wat foto’s te maken voor een artikel in de krant” vertelt Els, “Je ziet dat er met man en macht gewerkt wordt om de mensen hier een veilige en menswaardige plek te bieden. Toch blijft het noodopvang en zijn de middelen voor leuke extraatjes beperkt.”

Els bood spontaan aan om foto’s te maken van de kinderen. “De laatste maanden van het jaar zijn bij mij altijd erg druk, maar in januari is er weer wat lucht in de agenda. Ik kon dus mooi wat tijd vrijmaken voor deze kinderen.”

In twee ochtenden werden alle kinderen op de foto gezet, ook was er tijd om broertjes en zusjes met elkaar op de foto te zetten. “Zo’n moment van foto’s maken is ook gewoon een leuke onderbreking van de dag. Helemaal als ze zelf de kleur achtergrond mogen kiezen.”

De Rabobank was ook enthousiast en trok de portemonnee voor de afdrukken. Voor elk kind is er een schoolfotoafdruk én een stickervel met hun eigen foto. Coördinator Najat Elhallaoui: “De kinderen hebben alles achter moeten laten, en zo hebben ze weer iets tastbaars voor later”.

Voor meer informatie over de crisisnoodopvang: https://purmerend.nl/noodopvangbaanstee. Voor meer informatie over het Coöperatiefonds: www.rabobank.nl/lokale-bank/waterland-en-omstreken