Gedicht op z’n kop goeie stunt

Algemeen
Afbeelding
(Foto: blacksalmon - stock.adobe.com)

Sinds enkele jaren wordt de (lelijke) gevelwand van het Eggert winkelcentrum in de Zuidersteeg versierd met een gedicht. Een prima initiatief van de Dichterskring. Een blik op het gedicht, een moment van concentratie en overdenking. En dat recht tegenover de veelgeprezen boekhandel Het Leesteken.

Het zijn de kleine dingen die het ‘m doen. Een gedicht. Zo maar in onze stad. Het laat zien hoe veelzijdig wij Purmerenders zijn.

Ieder jaar wordt het gedicht ‘ververst’. Het ‘oude’ gedicht maakt plaats voor een nieuw gedicht. Het oude gedicht krijgt een tweede leven elders in de stad. Vorige week was het weer zo ver. De onthulling van het nieuwe gedicht. Vol spanning keken de toeschouwers naar de onthulling. Groot was de verbazing toen bleek dat het doek waarop het gedicht is afgedrukt ondersteboven hing. Een foutje? Zou kunnen. Veel voor de hand liggender lijkt mij de verklaring dat het opzet was. Nooit eerder immers kreeg het gedicht zo veel aandacht in de media als deze keer. Een ondersteboven hangend gedicht! Hoe veel publiciteit wil je hebben?

Het duurde maar kort. In allerijl werd het doek omgedraaid en vanaf dat moment kunnen we weer genieten van de dichterlijke vrijheden. Geniet er vooral van!