Rotary bezorgt kinderen crisisnoodopvang een fantastische circusdag

Algemeen
De kinderen genoten volop van hun kunsten.
De kinderen genoten volop van hun kunsten. (Foto: Els Broers)

PURMEREND - In 2023 is het 100 jaar geleden dat Rotary naar Nederland kwam. Dat wordt door de clubs gevierd met allerlei activiteiten door het hele land. Afgelopen zaterdag was de beurt aan Purmerend, waar Purmerend-Polderland, Purmerend-Waterland en Amsterdam-Landsmeer de kinderen van de crisisnoodopvang op de Baanstee trakteerden op een heuse circusdag.

Diana Bakker van RC Purmerend-Polderland vertelt: “Vanuit het Rotary Kinderkamp hebben we al ervaring met Circus Tadaa. We wilden zo’n circusactiviteit ook graag in Purmerend eens doen.” De clubs Purmerend-Waterland en Amsterdam-Landsmeer sloten zich als snel bij het initiatief aan. Zo komt het dat deze ochtend zo’n twintig Rotarians de handen flink uit de mouwen steken.

Stevig geoefend

Bas Kleynen van Circus Tadaa: “De kinderen spelen in de middag zelf de circusvoorstelling. Daarvoor moet natuurlijk stevig geoefend worden en daar komen de extra handen van de Rotary goed bij van pas.” In een zogenoemd circuit konden de kinderen eerst alle acht onderdelen uitproberen. Op het favoriete onderdeel werd vervolgens nog verder geoefend. Schmink en een passende circusoutfit maakten het af.

Tegen 14.00 uur stroomt de zaal vol: ouders, begeleiders, locoburgemeester Harry Rotgans en genodigden zoeken hun plek. De kinderen spelen een wervelende show en worden beloond met luid applaus en gejuich van het publiek.

Dagcoördinator van de opvanglocatie Ronald Gyamfi is tevreden. “Deze samenwerking met de Rotary is echt heel fijn. Door hun hulp hebben de kinderen én hun ouders een leuke dag.

Tevreden over samenwerking

Wethouder Harry Rotgans vult aan: “We kunnen als gemeente niet anders dan heel tevreden zijn over de samenwerking tussen alle betrokken partijen rondom deze opvanglocatie. Ik ben trots op de mensen die dat dagelijks voor elkaar krijgen en deze groep stabiliteit bieden in alle hectiek waar ze mee te maken hebben. Dat ook vrijwilligersorganisaties als de Rotary met dit soort activiteiten de weg naar de bewoners van de crisisnoodopvang weten te vinden, bevestigt dat we voldoende draagvlak hebben om er met elkaar het beste van te maken.”

Een van de kinderen wordt geholpen door  woonbegeleider Prabhjeet Singh (links) en dagcoördinator Ronald Gyamfi.
'Speekstalmeester' Bas Kleynen van Circus Tadaa! (met bretels) legt uit.
Ouders, begeleiders, Rotarians en wethouder Harry Rotgans genieten op de publieke tribune.
Deze kleine man had het snel in zijn vingers.