Reünie RHBS, RSG en Jan van Egmond krijgt structureel vervolg

Algemeen
Na de uiterst succesvolle reünie is de alumniclub 'Vrienden van 't Jan' opgericht.
Na de uiterst succesvolle reünie is de alumniclub 'Vrienden van 't Jan' opgericht. (Foto: Ben van den Boogaard)

PURMEREND - De reünie van de Rijks HBS, Rijkscholengemeenschap (RSG) en Jan Egmond, die in april 2022 werd gehouden, krijgt een vervolg in zogeheten alumni-activiteiten. Hiertoe hebben de oud-studenten Nancy Bakx, Marije Jaspers-Sjouwerman en Margreet van den Bosch de ‘Vrienden van ‘t Jan’ opgetuigd. De eerste aanzet was een nieuwjaarsborrel en op zaterdag 15 april is de volgende gepland. Van 19.30 tot 22.00 uur geven de docente Marlies Vermeulen-de Jong en oud-docent Ben van den Boogaard gastcolleges in het schoolgebouw aan de Hoornselaan in Purmerend.

Drie oud-studenten hebben de alumniclub ‘Vrienden van ‘t Jan’ opgericht

Docent wiskunde Marlies Vermeulen-de Jong vertelt op een pakkende wijze over de 100-jarige geschiedenis van de school waarbij de nadruk ligt op WOII. De lezing wordt ondersteund door prachtige foto’s door de jaren heen. Oud-leraar tekenen Ben van den Boogaard zal proberen uit de doeken te doen wat er van de school door het Waterlands Archief wordt bewaard plus hoe en waarom hij probeert dat te reorganiseren.

‘Vrienden van ‘t Jan’ nodigt belangstellenden van harte uit voor deze bijeenkomst, die tevens de mogelijkheid biedt om andere oud-JEL’ers, RSG’ers en RHBS’ers alsmede (oud-) medewerkers te ontmoeten. “Maak nuttige connecties en proef de sfeer bij onze alumniclub. Zet 15 april alvast in je agenda en nodig je oud-klasgenoten uit!”, luidt de oproep van Nancy, Marije en Margreet.

Ideeën zijn welkom

Graag horen zij van jou wat voor volgende activiteiten van de alumniclub jij graag zou bezoeken? Waar heb je behoefte aan? Alle ideeën voor zowel sociale als thema evenementen zijn welkom. Mocht je interesse hebben om activiteiten te helpen organiseren of om het bestuur te versterken, dan horen we dat ook graag.

‘Vrienden van ‘t Jan’ is er voor alle oud-leerlingen en (oud-) medewerkers van het Jan van Egmond de voormalige Rijksscholengemeenschap en de voormalige Rijks HBS in Purmerend. Het is een netwerk waar leerlingen, studenten, starters én professionals aan kunnen bijdragen en van kunnen profiteren. Een van de aanraders van ‘de vrienden’ is het prachtige jubileumboek ‘Baken in Waterland’, over de 100-jarige school, Het is voor 20 euro te koop bij Het Waterlands Archief of bij de activiteiten van de alumniclub.

Aanmelden voor 15 april

Aanmelden voor 15 april is wenselijk en kan door een email ter sturen aan info@vriendenvanhetjan.nl onder vermelding van je (meisjes-) naam en je examenjaar, dan wel het vak dat je geeft/gaf. De toegang is 5 euro inclusief een drankje. Betaling kan via bankrekening nummer NL74INGB0774275871 of cash (graag gepast) of per ‘tikkie’ bij binnenkomst.

Meer nieuws vindt je op de website www.vriendenvanhetjan.nl