Instapdag elektrische deelauto’s op 1 april in de Gors in Purmerend

Algemeen
Het project is goed op dreef.
Het project is goed op dreef. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Bewoners die deelnemen aan het project ‘Auto van de Straat’, geïnitieerd door de Provincie Noord-Holland, Stichting Natuur & Milieu en MobiGo, organiseren op 1 april (geen grap!) van 10.00 tot 14.00 uur een instapdag Elektrische Deelauto’s. Als locatie is gekozen voor het parkeerterrein van Winkelcentrum Zwanebloem in de directe omgeving van het voormalige wijkcentrum Gors aan de Dotterbloem.

Enkele bewoners staan klaar om geïnteresseerden te vertellen over het gebruik van een elektrische deelauto. Naast de huidige gebruikers zijn er vertegenwoordigers van de stichting Natuur & Milieu en MobiGo aanwezig. En natuurlijk staan de twee toegewezen auto’s klaar om te bekijken.

Het project ‘Auto van de Straat’, dat in september 2022 startte met vooral bewoners van de Boterbloem in de wijk de Gors is goed op dreef. Hun ervaringen zijn vooral positief. Voor de stichting Natuur & Milieu voldoende aanleiding om opnieuw aandacht te vragen voor dit project. Auto’s staan voor 95% van de tijd stil en kunnen veel efficiënter worden gebruikt. Door auto’s te delen worden er minder geproduceerd. Er wordt bewuster de meest geschikte mobiliteitsvorm gekozen, waardoor minder autokilometers worden gemaakt. 

De huidige gebruikers staan daar vierkant achter. Voor meer informatie kun je bellen met telefoonnummer 06 24 74 05 87.