Basisschool Kawama speelt met Bouwkeet in op grote vraag naar technisch opgeleide mensen

Algemeen
De leerlingen van Kawama sorteren in de Bouwkeet alvast voor op een eventuele technische opleiding.
De leerlingen van Kawama sorteren in de Bouwkeet alvast voor op een eventuele technische opleiding. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Deze week staat de Bouwkeet op het plein van basisschool Kawama aan de Zambezilaan 278 in Purmerend Weidevenne. De Bouwkeet is een initiatief vanuit de bouwwereld en wordt door meerdere bedrijven en ook de gemeente mogelijk gemaakt. “Gezien de grote vraag naar technisch opgeleide mensen in de samenleving, is het geven van techniek op de basisschool gelukkig niet meer weg te denken uit ons lesprogramma”, legt directeur Annemiek Langedijk uit.

Ook op Kawama is techniek inmiddels goed geïntegreerd. Techniekcoördinator Nico Oudejans regelt de lessen voor de groepen. Die bestaan bijvoorbeeld uit een techniekworkshop op de Triade in Edam of SG Gerrit Rietveld in Purmerend; het bezoeken van de Bouwkeet of de lessen die Nico of een collega zelf geven aan de groepen.

Daarnaast is er wekelijks atelierles in het technieklokaal voor een groep. Beeldende kunstenaar Heidi begeleidt de leerlingen hierbij. De lessen zijn een mix van techniek, cultuur en beeldende vorming. Er wordt een beroep gedaan op andere vaardigheden en is daarmee een welkome afwisseling tussen de meer cognitieve vakken. Annemiek: “We verbinden de lessen ook graag aan taal of wereldoriëntatie. De leerlingen genieten enorm van deze lessen.”

Met techniek bezig zijn. Mooier wordt het niet.