Officieel startsein voor creatie (e)sports Tech Campus

Algemeen
Burgemeester Ellen van Selm geeft met een druk op de knop het startsein voor de ontwikkeling van de (e)sports Tech Campus.
Burgemeester Ellen van Selm geeft met een druk op de knop het startsein voor de ontwikkeling van de (e)sports Tech Campus. (Foto: Els Broers)

PURMEREND – Gistermiddag werd tijdens een feestelijk event in het esports stadium van H20 de aftrap gegeven voor de (e)sports Tech Campus. Deze wordt in de komende jaren gerealiseerd op bedrijventerrein De Koog in Purmerend. Alle stakeholders uit onder andere onderwijs, gemeenten, ondernemers en sport zetten er symbolisch hun handtekening onder het convenant waarna burgemeester Ellen van Selm met een druk op de knop de kick-off bekrachtigde.

Het mocht een klein feestje hebben na de jarenlange aanloop om het plan voor de campus concreet te maken en alle partijen enthousiast. “Dit is een mijlpaal voor ons allemaal”, gaf wethouder Mario Hegger voorafgaand aan de ondertekening aan bij presentator Mick Smits. “Een kans voor de hele regio om hier iets moois neer te zetten waarin we allemaal geloven. Op het gebied van gaming, esports, onderwijs en ondernemen. Hier vind je straks de nieuwe economie waar jongeren worden klaargestoomd voor de toekomst in hun eigen regio.”

‘We gaan met z’n allen wat moois beginnen

esports tech campus purmerend
Wethouder Mario Hegger ondertekent het convenant als eerste. (Foto: Els Broers)

Groeibriljantje

Harm Jan Stalman, Programmamanager Purmerend 2040, liet vast zijn blik vooruit glijden. “In 2040 is De Koog een veelzijdig gebied waar je gewoon wil zijn. Waar men kan leren, werken, ontspannen en wonen. Purmerend wil een compacte maar complete stad zijn. Daar heb je naast wonen ook werken voor nodig, economische kracht en onderwijs. De Koog is daar door de ligging de beste locatie voor. Het is een groeibriljantje voor de stad en de hele MRA, met veel economische potentie.”

Maar er is nog een flinke weg te gaan voor het zover is. “We mogen trots zijn op wat er al is neergezet”, aldus Marcella Wiffrie, Strategisch Adviseur Economie bij de gemeente Purmerend en verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het project. “Maar er moeten nog wel veel stappen worden gezet. Vanaf nu kunnen we verder met de uitwerking daarvan.”

Stakeholders

Trots zeker ook gezien de lange rij stakeholders die daarna het podium vulde, om daar om de beurt het convenant symbolisch te ondertekenen. Het convenant heeft nu de handtekening van: Gemeenten Purmerend en Edam-Volendam, provincie Noord-Holland, de Metropool Regio Amsterdam, uit het onderwijs PSG, Horizon College en Hogeschool van Amsterdam, uit de sport Spurd en Sportraad Purmerend, H20, PurmerValley, House of esports, en vanuit de ondernemers PRO:.