Fabulae Dramatis combineert ze de intensiteit en het volume van progressieve metal met meer zachte, lyrische, klassieke thema’s.
Fabulae Dramatis combineert ze de intensiteit en het volume van progressieve metal met meer zachte, lyrische, klassieke thema’s. (Foto: aangeleverd)

Onvervalst avondje Metal in P3 met Fabulae Dramatis en Dance with Dragons

zaterdag 10 december 2022 20:30

PURMEREND - Op zaterdag 10 december is het Metal-time tijdens Metal Package in P3. Met de formaties Fabulae Dramatis en Dance with dragons. Aanvang 21.00 uur. Zaal open om 20.30 uur. Het einde is rond 01.00 uur.

Fabulae Dramatis werd opgericht in 2011 in Antwerpen, België. In 2012 brachten ze hun debuutalbum Om uit. In 2017 volgde hun eclectische tweede album, Solar Time’s Fables. De band werd gevormd door Isabel Restrepo; zang, sitar, harmonium; Hamlet Tinae, bas en zang en Daniel Díaz, gitaar en bas. Hun Solar Time’s Fables studio line-up omvatte ook Isadora Cortina, zang; Maxime Moreira, drums; Wesley Beernaert, zang. Evenals samenwerkingen met enkele briljante internationale gastmuzikanten die viool, cello, accordeon en djembé spelen om er maar een paar te noemen.

Samen combineren ze de intensiteit en het volume van progressieve metal met meer zachte, lyrische, klassieke thema’s. Het geluid wordt beïnvloed door een scala aan wereldmuziek en instrumenten zoals de sitar, harmonium en tambura. Teksten in de muziek zijn vaak gericht op korte verhalen of fabels. Fabulae Dramatis is trots op zijn stijl op een “unie van ideeën, experimenteren met diverse culturele en muzikale invloeden gecombineerd in één project”.

Dance with Dragons

Dance with Dragons is een symfonische metalband uit Delft. Soms snoeihard en duister, dan weer poeslief, Dance with Dragons staat voor stevige melodische metal met een energie die het podium afknalt in een crescendo van melodie, grunts, brullende gitaren en krachtig slagwerk.
Dance with Dragons is een band die uit door de wol geverfde muzikanten bestaat en waarvan de kernleden al ruim 20 jaar met elkaar spelen. Mede hierdoor weten zij hun strakke, energieke show neer te zetten.
Dance with Dragons is een door enthousiasme, muzikaliteit en creativiteit bevlogen band, geschikt voor elk podium.

Tickets kosten € 14,20 in de voorverkoop. Bestellen kan op p3purmerend.nl