Women in Troy van Dood Paard.
Women in Troy van Dood Paard. (Foto: aangeleverd)

Women in Troy van Dood Paard in De Verbeelding

zaterdag 3 december 2022 20:00

PURMEREND - Zaterdagavond 3 december staat de ‘verpletterend mooie’ voorstelling Women in Troy, as told by our mothers in De Verbeelding. De Engelstalige tekst met Nederlandse boventitels staat de vele lovende recensies niet in de weg.

De voorstelling vertelt het mythische verhaal over de belegerde stad Troje vanuit het perspectief van de vrouwen en in het bijzonder vanuit die van de moeders.

Voor Women in Troy, as told by our mothers laat de Portugese theatermaker en schrijver Tiago Rodrigues zich inspireren door verschillende versies van de mythe, recente wereldgebeurtenissen en de persoonlijke verhalen van hemzelf en de vier theatermakers van Dood Paard.

Theaterkrant - Keuze van de Criticus: ‘Een verpletterend mooie voorstelling over oorlog, patriarchale onderdrukking en de manier waarop we verhalen vertellen. Grote thema’s met connectie met het menselijke, zo vallen inhoud en vorm naadloos samen.’

De voorstelling is te zien in Theater De Verbeelding - P3, Purmersteenweg 17-19 t/o het Stadhuis in Purmerend. Kaarten kosten 16,50 euro (Vrienden/CJP 14,50 euro), incl. reserveringskosten. Meer informatie en kaartverkoop: www.theaterdeverbeelding.nl of via De Verbeelding reserveerlijn: T 0299 411234.