Valentine's Tribute to Queen
Valentine's Tribute to Queen (Foto: Hans van Eijsden)

Valentine’s Tribute to Queen op 9 december in P3

vrijdag 9 december 2022 20:00

PURMEREND - Sinds Queen de film ‘Bohemian Rhapsody’ uitbracht in 2018, schoten Queen Coverbands als paddestoelen uit de grond. Er zijn echter maar weinig bands die kunnen zeggen dat ze in het voorprogramma van Brian May hebben getourd in de jaren negentig, Robby Valentine kan dat wel.  Zijn Tribute to Queen komt op 9 december naar Poppodium P3, Purmerend.

Robby Valentine scoorde begin jaren 90 met zijn debuut single Over And Over Again een gigantische hit. Het titelloze debuutalbum leverde hem een Zilveren Harp op en succes in Japan. Een droom kwam uit toen zijn grote held Brian May van Queen hem vroeg om het voorprogramma te doen van May’s Duitse solo-tournee in 1993. 

Valentine heeft zijn bewondering voor Queen nooit onder stoelen of banken geschoven en de invloed van de Britse groep is dan ook goed te horen in zijn eigen muziek. Daarom vroeg de Nederlandse Queenfanclub hem in 2011 om een eerbetoon aan de Britse band te brengen tijdens hun fanclubdag. Deze show was een groot succes en leidde tot een sneeuwbaleffect; er werd een band geformeerd en de band gaf vele optredens in binnen- en buitenland.  Zelfs de officiële Britse Queen Fanclub heeft de band al meerdere keren uitgenodigd.

Voor meer informatie kijk op p3purmerend.nl