Dineren en conserveren in andere tijden, te zien bij museum Betje Wolff.
Dineren en conserveren in andere tijden, te zien bij museum Betje Wolff. (Foto: aangeleverd)

Tentoonstelling in Betje Wolff Museum: ‘Dineren bij Betje’

maandag 2 mei 2022 15:11 tot vrijdag 2 september 15:11

MIDDENBEEMSTER - Dineren en conserveren in andere tijden: Zo heet de nieuwe tentoonstelling die in het Betje Wolff Museum die sinds zondag 1 mei is te zien. Deze zomer staat het gehele museum van onder tot boven in het teken van het ontvangen van gasten in vroeger tijden. Gasten voor het diner, gasten voor de thee en voor de broodmaaltijd.

De kelder staat vol potten en pannen en ingemaakte groente. Fruit uit de tuin ligt er donker en koel. In de voorkamer staat een prachtig gedekte tafel met het servies van 18-eeuws Doorniks aardewerk.

In de vitrines op zolder zijn serviezen te bewonderen in soorten en maten. Er zijn kinderserviesjes en zelfs rouw- en trouwserviezen. Elk vertrek heeft een eigen bijzonderheid. Ook Betje Wolff in Kipperust heeft een kopje thee bij haar in de buurt staan op een mooi, klein, rond tafeltje, een queridon.

Ook de pastorietuin is het bekijken meer dan waard. Het is een boomgaard met een kruidentuin en een nieuw aangelegde groente-afdeling waar de groenten van vroeger daadwerkelijk worden verbouwd.

Openingstijden vanaf 1 mei: dinsdag t/m zondag van 13.30 tot 17.00 uur

Entree 6 euro, museumjaarkaart geldig.

Betje Wolff Museum, Middenweg 178, Middenbeemster