Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Open dag zelfoogsttuin Beemstergaard

donderdag 26 mei 2022 10:00

BEEMSTER - Tijdens de Open Dag Beemster op Hemelvaartsdag 26 mei zet ook de Beemstergaard haar deuren open. Van 10.00 tot 16.00 uur die dag kun je terecht om de biologische groenten-, bessen-, fruit- en bloementuin te bezoeken en je te informeren over de oogstaandelen van de Beemstergaard. Voor de kinderen is er een avontuurlijke uitgezet in de boomgaard en er is een kijkkast met honingbijen en wilde bijen.

Tien minuten fietsen vanaf de Beemsterbrug de Beemster in, kom je aan bij de Beemstergaard  Een oase van van biodiversiteit, waar je welkom bent voor een moment van stilte, rust en onthaasting. En waar je zelf de gezondste en smakelijke groenten kunt oogsten.

Biologische groentetuin

De Beemstergaard was 25 jaar lang een perenboomgaard waar volgens biologisch dynamische principes werd gewerkt. Nu staan er nog 900 knoestige oude perenbomen en zijn er 150 jonge fruitbomen aangeplant. Er lopen kippen, schapen en loopeenden, er staan bijenkasten, er worden wilde bloemen gezaaid en er is een poel aangelegd waarin de kikkers luid kwaken. Langzaam maar zeker ontstaat in deze oude perenboomgaard een biologische groentetuin.

Zelf oogsten

In 2022 is gestart met een CSA , een community supported agriculture. Hierin wordt op een ecologische manier groenten, kruiden, fruit en bloemen verbouwd. Iedereen kan oogstaandeelhouder worden van deze zelfoogsttuin en minimaal 30 weken lang verse groenten, kruiden en bloemen komen oogsten voor 4-5 maaltijden per week tegen een vast bedrag per seizoen.

Eigen gebruik

Als oogstaandeelhouder wordt de Beemstergaard ook een beetje van jou. Een tuin om te oogsten, mee te helpen als je dat leuk vindt en om van te genieten alleen of met je familie. Je betaalt aan het begin van het seizoen je oogstaandeel. De boer koopt daarvoor zaden, compost en neemt de verantwoordelijkheid om er zo goed mogelijk voor te zorgen dat jij als oogstaandeelhouder verzekerd bent van een ruime keuze aan gezonde, lekkere groenten en kruiden en bloemen.

Beemstergaard CSA, Zuiderweg 52C, Zuidoostbeemster

www.beemstergaard.nl

Locatie