Shapes en colors.
Shapes en colors. (Foto: aangeleverd)

Expositie Peter Elias in De Keyserin

zondag 15 januari 2023 13:30 tot dinsdag 28 februari 15:30

MIDDENBEEMSTER - Zondag 15 januari is de opening van de expositie van de Purmerendse kunstenaar Peter Elias in de Keyserin aan de Middenweg 148 in Middenbeemster. Belangstellenden zijn tussen 13.30 en 15.30 uur van harte welkom. Een hapje en drankje staan klaar. De expositie is tot en met februari te bewonderen.

“Mijn interesse voor schilderkunst ontstond tijdens een workshop Familie-opstellingen tekenen en schilderen. Via Familie-opstellingen word je bewuster van jezelf en je rol binnen het gezin waar je vandaan komt. Bij het schilderen van de bijbehorende opdrachten bleek ik aanleg te hebben voor schilderen en ik had er plezier in. Ergens lol in hebben en vrij kunnen schilderen zijn voor mij belangrijke aspecten. Dat heb ik later ervaren bij een opdracht bij Cultuurhuis Wherelant waarbij we met onze schrijfhand een bloem moesten tekenen, om dit vervolgens te doen met onze ándere hand. Bij iedereen bleek de bloem die met de ándere hand was getekend interessanter, de controle was daarbij namelijk weg. Voor mij als Controller bij de gemeente Amsterdam was dit een eyeopener”, aldus Peter Elias over de achtergrond. 

Lessen bij Wherelant

Vanaf 2005 is hij serieus gaan tekenen en schilderen. Eerst bij Cultuurhuis Wherelant, later volgde hij lessen bij de Purmerendse schilder Kees Kasbergen en cursussen bij Leo Musch, tekendocent in Frankrijk. “Abstract werken heeft mijn voorkeur, maar ik schilder soms ook figuratief. Ik werk vanuit mijn gevoel, composities ontstaan al schilderend. Ik werk graag met acrylverf, soms voeg ik andere materialen toe zoals textiel, papier of karton. Kleur en vorm vind ik belangrijk. Onderwerpen die regelmatig terugkeren in mijn werk zijn vormen van bergen, geabstraheerde impressies van landen die ik heb bezocht of van gebeurtenissen in mijn persoonlijk leven.

Peter Elias is vanaf 2012 actief betrokken bij het Kunstcollectief Purmerend en sinds 2019 is hij secretaris. Peter Elias (1956) woont en werkt in Purmerend. 


Veerkracht. (Foto: aangeleverd)

Bespiegelingen. (Foto: aangeleverd)