Tess Merlot
Tess Merlot (Foto: Ronald Speijer)

Franse chansons van Tess Merlot in P3

zondag 29 januari 2023 16:00

PURMEREND - Franse Chansons, je kan er niet omheen: op TV zetten Matthijs van Nieuwkerk en Rob Kemps het Franse levenslied voorgoed op de kaart met hun serie Chansons. Bij P3 kon je afgelopen zomer genieten van de chansons met Gerard Alderliefste, Baptiste W. Hamon en Tess Merlot. Het succes van het Franse levenslied smaakt naar meer. Vandaar dat P3 Tess Merlot wist te strikken: ze zingt op zondag 29 januari met haar onweerstaanbare Joie de Vivre de mooiste Chansons wederom in P3.

Tess maakte al op jonge leeftijd kennis met het France chanson. “De eerste keer dat ze Jacques Brel hoorde sloeg de bliksem in.  Daarna kreeg het Franse levenslied op geheel eigen wijze een prominente plek in haar leven.  

Ze vormde de band Tess et les Moutons en honderden shows later draait elk optreden nog steeds om de essentie: de menselijke ziel naar de oppervlakte trekken zoals alleen het Franse levenslied dat kan. Met originele werken van Brel, Piaf en Aznavour en eigen werk. 

Onlangs verscheen haar album Laissez-Moi met daarop o.a. een zeer persoonlijk nummer over de scheiding van haar ouders maar ook het vrolijke L’Histoire d’Amour. Haar muziek mag ingetogen en mooi zijn, maar het mag ook robuust zijn, grotesk. Een heerlijke stem en dito muziek, daar mag best een glaasje wijn bij gemorst worden… 

Deur open 15:30 | Aanvang 16:00 | Einde 18:00 Voorverkoop € 24,50 Locatie P3, Purmersteenweg, Purmerend. Tickets en informatie: p3purmerend.nl