Wervelende Blues en Soul van de Rob Mostert Hammond Group.
Wervelende Blues en Soul van de Rob Mostert Hammond Group. (Foto: aangeleverd)

Avondje onvervalste Blues en Soul van Rob Mostert Hammond Group

zaterdag 2 december 2023 20:30

PURMEREND - De 8-koppige Rob Mostert Hammond Group staat 2 december in theater de Purmaryn met het programma Memphis Blues & Soul. BB King, Etta James, Al Green, Booker T Jones, Sam & Dave, Johnny Cash, Jerry Lee Lewis, Isaac Hayes, Otis Redding, Elvis Presley en Wilson Picket. Zomaar een illuster rijtje met bekende namen van brengers van Blues en/of Soul. De Rob Mostert Hammond Group gaat terug naar het zinderende zuiden van Amerika, Memphis Tennessee, de bakermat van de blues. 

De plaats waar BB King zijn eigen club heeft opgericht in de beroemde Bealestreet en Al Green de Soulmusic predikt in zijn eigen Gospelkerk. Waar het paleis van Elvis ”Graceland staat, de bekende Gibson Guitar Factory is gevestigd en waar het allemaal begon met Sunrecords en het bekende Stax label. Een stad waar Martin Luther King is vermoord en het National Museum of Civil rights duizenden bezoekers per jaar trekt. Waar The Blues van s’ochtends vroeg tot diep in de nacht te horen is op straat, in de parken en natuurlijk the clubs in The Bealestreet.

Sun Records de studio waar Elvis zijn eerste single That’s all Right Mama opnam en daarna nog vele anderen voordat hij in 1955 overging naar het Majorlabel RCA.
Sunrecords is tevens de plek waar Johhny Cash, Roy Orbinson, Jerry Lee Lewis en vele anderen hun succesplaten hebben opgenomen. Stax Records de platenmaatschappij en studio van onder anderen Booker T Jones, Otis Redding, Al Green, Isaac Hayes, Wilson Picket, Mavis Staples, Sam & Dave, Eddie Floyd.

Mostert heeft in 2012 en 2014 gespeeld in deze broeiende stad in de bekende venues in The Bealestreet waaronder BB Kingsclub, New Daisy’s Theater, Alfreds en gejamd met lokale Blueshelden op straat. Rob heeft ook opnames gemaakt in de wereldberoemde Sun Studio waar de tijd heeft stil gestaan en sinds Elvis niets meer veranderd is. Memphis maakte op hem zoveel indruk door het warme onthaal van de mensen, de gebouwen, de historie, The Southern food, de vibe en het intense gevoel waarmee de musici spelen dat het al vanaf het begin duidelijk was dat deze show er gewoon moest komen.

Rob Mostert Hammond Group bestaat uit: Rob Mostert (hammond & key’s), Lo van Gorp (zang), Jurriaan Suring (gitaar), Will Nuruwe (bas), Chris Strik (drums), Michael Simon (trompet), Wouter Shueler (saxofoon en fluit) en Frans Cornelissen (trombone).

Voor kaartverkoop ga naar www.depurmaryn.nl

\