In ‘Assepoes Anders’ zingen, dansen en acteren onder andere 320 leerlingen van de NKT Theaterschool.
In ‘Assepoes Anders’ zingen, dansen en acteren onder andere 320 leerlingen van de NKT Theaterschool. (Foto: Suzan Vermeulen)

NKT presenteert spetterende nieuwe kerstvoorstelling ‘Assepoes Anders’

donderdag 28 december 2023 15:00 tot zaterdag 30 december 19:30

PURMEREND - De NKT Theaterschool, het Stedelijk Orkest Purmerend en Theater de Purmaryn presenteren, na het gigantische succes van ‘Kerstman Kwijt!’, opnieuw een speciaal geschreven en gecomponeerde Purmerendse Kerstmusical voor iedereen vanaf 8 jaar ‘Assepoes Anders’ is op 28, 29 en 30 december in Theater de Purmaryn te zien om 15.00 en 19.30 uur. De kaartverkoop is gestart!

In de bijzondere, sprookjesachtige, grappige, ontroerende en muzikale voorstelling ‘Assepoes Anders’ komt het bekende verhaal van Assepoester tot leven. Maar wel met een twist, want hoe ging het eigenlijk verder na het schoentje en het ‘Lang en gelukkig’? Het blijkt dat die ene spreuk toch niet helemaal goed is gegaan, waardoor de magie in de loop van de eeuwen langzaam uit Assepoes’ leven is verdwenen. En dan moet ze toch echt zelf op zoek naar een nieuwe vonk. Maar waar moet ze beginnen?

In ‘Assepoes Anders’ zingen, dansen en acteren 320 leerlingen van de NKT Theaterschool en enkele Purmerendse gastacteurs. Daarnaast spelen ruim 40 muzikanten van het Stedelijk Orkest Purmerend de sterren van de hemel.

Net als de eerste Purmerendse kerstmusical ‘Kerstman Kwijt!’ zijn het script en de liedteksten van ‘Assepoes Anders’ speciaal voor deze kerst geschreven door Jeroen Man, artistiek leider van de NKT Theaterschool. Edwin Paarlberg componeerde de muziek. Marika Lansen verzorgt de zangcoaching en Byron Werts de choreografie. Henk Ummels dirigeert het Stedelijk Orkest Purmerend tijdens deze voorstellingen.

Kaarten zijn, à 21 euro per persoon, verkrijgbaar via www.theaterdepurmaryn.nl, via de kassa van het theater of telefonisch via 0299 432205.