Marcel Kapteijn & The Raindogs
Marcel Kapteijn & The Raindogs (Foto: aangeleverd)

Live Muziek in het Purmerends Museum

zaterdag 25 maart 2023 14:30 tot zondag 25 juni 14:30

PURMEREND - Dit voorjaar komt het Purmerends Museum terug met de muzikale serie Muziek in het Museum. Gastheer Ruben Sloote, muziekliefhebber en organisator van muziekevenementen, nodigde weer verschillende musici uit om in het museum op te treden. De concerten zijn op zondag en duren ongeveer een uur.

Op zondag 26 maart begint de nieuwe reeks concerten met een optreden van de gelegenheidsformatie Little Boogy Boy and Friends, bestaande uit Hein Meijer, Robbert Fossen en twee mystery guests. Oldskool blues, ballads, funky blues en soul songs, komen voorbij. Gevolgd door op zondag 23 april: Velibor Weller, zondag 28 mei, Algo & The Soundmachine en zondag 25 juni, Marcel Kapteijn & The Raindogs.

Aanvang: 14.30 uur, inloop vanaf 14.00 uur. Entree € 10,- per persoon, inclusief consumptie. Locatie Purmerends Museum, Kaasmarkt 20, Purmerend. Aanmelden verplicht via info@purmerendsmuseum.nl o.v.v. de datum van het concert. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar!

26 maart: Little Boogy Boy and Friends

Happy Blues, dat kan toch niet? Zeker wel! Wanneer Hein Meijer, alias Little Boogie Boy de blues vertolkt, raakt het publiek als vanzelf vrolijk gestemd. Het enthousiasme waarmee Hein speelt en zingt, werkt aanstekelijk. Met een soulvolle stem en avontuurlijke gitaar licks werkt Hein zich door zijn onuitputtelijke repertoire. Oldskool blues, ballads, funky blues en soul songs, komen voorbij. Afwisseling gegarandeerd! Hein treedt op met Robbert Fossen en twee mystery guests. Speciaal voor deze gelegenheid heeft gastheer Ruben Sloote muzikanten uit verschillende bands bij elkaar geformeerd.

23 april: Velibor Weller

Velibor Weller is zanger, componist, pianist en arrangeur ineen! Hij wordt ook wel de Dutch Michael McDonald genoemd, hoewel hij ook graag nummers zingt en speelt van Stevie Wonder, Sam Cooke, Toto, Prince, Earth Wind & Fire, Luther Vandross en Boyz II Men. Velibor heeft een groot soul hart, maar hij schroomde niet om samen te werken met Marco Borsato, de Bob Color band, Gerard Joling, Anita Meyer en Ruth Jacott. Zijn veelzijdigheid blijkt ook uit het feit dat hij niet alleen een opera op zijn naam heeft staan, maar tevens diverse reclames, tv- en bioscoopfilms van muziek heeft voorzien. Het wordt een bijzondere soulmiddag met mooie verrassingen en uitstapjes.

28 mei: Algo & The Soundmachine

Algo & The Soundmachine is een band met zeer getalenteerde muzikanten, waaronder leadzangeres Algo Ellensburg. In 1997 nam Algo deel aan de Henny Huisman Soundmixshow, waar ze met succes het nummer Unbreak my heart van Toni Braxton vertolkte. Hierdoor gingen veel deuren voor haar open. Ze deelde in de afgelopen jaren het podium met artiesten als Gordon, Gerard Joling, Trafassi en Timeless. De muziek van Algo en haar band beweegt zich van latin, rock en funk tot danceclassics. Een middag om niet meer te vergeten.

25 juni: Marcel Kapteijn & The Raindogs

Marcel Kapteijn & The Raindogs komen weer terug naar het Purmerends Museum om het publiek te verwennen met een mix van intieme songs en rauwe blues, intens gezongen vanuit de tenen. Kapteijn neemt met zijn unieke stem het publiek mee en laat ze ademloos luisteren naar zijn songs. Dit doet hij met The Raindogs: Sander Schuurman op gitaar en Nico Dobber op percussie. Samen vermaken ze het publiek met humor en theater. Geen optreden van Marcel Kapteijn & The Raindogs is hetzelfde.