Ook de dames van Tetra sluiten aan.
Ook de dames van Tetra sluiten aan. (Foto: aangeleverd)

LEO XIII speelt drie vrolijke eenakters in Purmerend

vrijdag 31 maart 2023 20:15

PURMEREND - In navolging van andere toneelgezelschappen is ook Leo XIII weer volledig in staat een volle zaal te ontvangen in thuishaven ‘t Stamhuis in Purmerend, waar traditiegetrouw de stukken worden opgevoerd. Leo XIII heeft dit keer genoeg te laten zien. Er is gekozen voor 3 eenakters van Peter Aten, te weten Blauwe Bruiden, Vurige vrouwen en Marsmeiden, met als titel van de avond ‘Gedreven’, volgens het woordenboek Bevlogen, Bezield of Door een innerlijke aandrang gestuwd.

En dat is precies van toepassing op al deze vrouwen! Want wat doen ‘Blauwe Bruiden’ als hun rustige en voorspelbare leven wordt verstoord door een Man? Hoe gedragen ‘Vurige Vrouwen’ zich als hun brandweerkazerne wordt bedreigd met sluiting? Om nog maar niet te spreken over de ‘Marsmeiden’ die hun misschien wel laatste kans op de gouden majoretteschaal niet aan hen voorbij kunnen laten gaan. 

Het zijn in alle gevallen vrolijke stukken, die samen garant staan voor een avond met veel plezier. In de voorstelling spelen veel leden van Leo XIII mee, maar ook de dames van Theatergroep Tetra sluiten aan. De regie is in handen van Pepijn van Halderen.

Reserveren

De voorstellingen zijn op 31 maart, 1 en 2 april. Kaarten à € 15,- (inclusief een drankje) zijn te koop via www.leoxiii.nl

 Om een kaart te reserveren is het ook mogelijk een appje sturen, naar 06 14 57 14 19.