Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Muzikaal spektakel in unieke kinderopera van Muziekschool Waterland

woensdag 14 juni 2023 19:00

PURMEREND - Op 14 juni spelen en zingen 70 leerlingen van Watermusic, het naschoolse traject van Muziekschool Waterland, een prachtige opera. De opera is speciaal gemaakt voor kinderen en wordt uitgevoerd op het grote toneel van De Purmaryn. Voor dit muzikale spektakel krijgen de leerlingen speciaal les van De Nationale Opera en worden ze ook nog eens begeleid door alumni musici van het Concertgebouworkest Young. Ook zingt het Noord-Hollands selectiekoor mee uit de Beemster. Het geheel staat onder leiding van Hoofd buitenschoolse muziekeducatie en dirigent Michael Hesselink.

14 juni om 19.00 uur in De Purmaryn, kaarten zijn gratis.

Michael Hesselink: “De muziek van Kees Olthuis is prachtig! Het is mooi om te zien hoe iedereen binnen de opera vanuit zijn eigen rol een steentje bijdraagt aan het geheel. We zien leerlingen echt opbloeien.”

De Vuurpijl

De Vuurpijl is een verhaal naar het sprookje The Remarkable Rocket van Oscar Wilde en gaat over een vuurpijl die denkt dat alles in de wereld alleen om haar draait. Sterker nog: ze zal worden afgestoken op de bruiloft van de prins en prinses, maar denkt dat zij slechts trouwen vanwege haar verschijning.

Sprookje

Maar dan gebeurt er iets geks… Ze gaat als enige niet af. Daar zit ze dan, alleen. Wat nu? Heeft ze nog betekenis zonder publiek? Geniet je er wel van als je in je eentje vuurwerk maakt? Of is het leuker om ervaringen te delen?

Lessen van De Nationale Opera en begeleiding van het Concertgebouworkest Young

Tijdens de repetities van deze kinderopera wordt de hoofdrolspeelster gecoacht door een vocal coach van De Nationale Opera. Het Watermusic orkest wordt aangevuld door het jonge talent van Young, het internationale jeugdorkest van het Concertgebouworkest. Deze jonge musici zijn een bron van inspiratie voor de leerlingen!

Kaarten zijn gratis

Kaartjes zijn gratis en te bestellen op de website van De Purmaryn. De voorstelling start om 19.00 uur.

Watermusic groeit

Ook komend schooljaar wordt gewerkt aan mooie concerten. Leerlingen van Watermusic krijgen twee keer per week les. Op maandagmiddag leren ze het instrument bespelen en op donderdagmiddag spelen ze in het orkest en zingen ze in het koor! Hiervoor kunnen leerlingen nu al worden aangemeld via www.muziekschoolwaterland.nl/watermusic.

Kinderen vanaf 4 jaar zijn welkom in het kleuterkoor, vanaf 6 jaar starten de instrumentale lessen.