ZangTalent laat zich 3 juni zien en horen met het Stedelijk Orkest.
ZangTalent laat zich 3 juni zien en horen met het Stedelijk Orkest. (Foto: aangeleverd)

Geniet mee met het Zangtalent Purmerend 2023

zaterdag 3 juni 2023 19:00

PURMEREND - Welke zanger of zangeres heeft er niet zitten mijmeren over hoe het zou zijn om met een groot orkest te mogen zingen, live en voor een groot publiek. Het plezier van musiceren in een dergelijke setting spreekt ook het Stedelijk Orkest Purmerend bijzonder aan. Daarom organiseert het orkest dit jaar weer een editie van de succesformule ‘ZangTalent. De zangtalenten geven met het orkest zaterdag 3 juni een wervelend concert op de Koemarkt.

Zaterdag 3 juni op de Koemarkt om 19.00 uur

ZangTalent draait om plezier hebben in het maken van muziek op een hoog niveau. Met deze doelstelling is Stedelijk Orkest Purmerend al vanaf 2012 op zoek naar plaatselijk en regionaal talent voor ZangTalent. Het orkest zorgt met de juiste gereedschappen (professionele geluidsversterking en uitlichting voor zowel het orkest als de zang) voor de ideale mix. Tijdens een aantal repetities krijgen de zangtalenten (indien nodig) tips zodat er uiteindelijk een zinderende zangshow wordt neergezet. Muzikaal plezier voor zowel orkest en zangers als het publiek. De vaste zangeressen van het orkest (Anna Lopez, Nathalie Jones en Lizanne de Jong) zijn allen begonnen als ZangTalent en hebben sindsdien regelmatig optredens met het orkest bij allerlei gelegenheden, zowel binnen als buiten. 

Nieuwe zangtalenten

Zaterdag 3 juni a.s. brengen zij vanaf 19.00 uur op de Koemarkt samen met de 2023 zangtalenten Claudia Terol, Frank Leurs en Jasmijn Kogenhop vanaf 19.00 uur op de Koemarkt in Purmerend een muzikale mix ten gehore onder leiding van dirigent Henk Ummels. Met zijn ervaring als dirigent bij verschillende musicals van Joop van den Ende en CineMusic weet Henk de vocalisten perfect te begeleiden. Met nummers als Live and let die, Tribute to Amy Winehouse, Never Enough, Paradise by the dashboard light en Santana komen de pop/rock liefhebbers aan hun trekken. Voor de liefhebbers van het lichte genre worden Ne me quitte pas en Easy as life vertolkt. Samen met ons orkest wordt het een concert om alleen maar van te genieten.

Aanmoedigen of meedoen?

Wat is er leuker dan je passie live te kunnen uitvoeren op een groot podium met een mega-orkest dat je begeleidt? Spelen en zingen voor een fijn publiek dat het orkest en de ZangTalenten komt aanmoedigen. Kom dus vooral kijken zaterdag 3 juni op de Koemarkt. En ben je zanger of zangeres en lijkt meedoen je ook leuk? Geef je dan op voor een volgende editie van ZangTalent via zangtalent@stedelijkorkestpurmerend.nl. Stuur daarbij een MP3 of (link naar) You Tube opname, motivatie en telefoonnummer mee. 

Meer informatie

Meer informatie is te vinden op www.stedelijkorkestpurmerend.nl