Bart de Kater (links) met het NAKK.
Bart de Kater (links) met het NAKK. (Foto: aangeleverd)

Klarinetvirtuozen in tweede Taborconcert

zondag 3 maart 2024 14:30

PURMEREND - Na het succesvolle concert met Carla Leurs gaat op zondagmiddag 3 maart in de grote zaal van de Taborkerk opnieuw ‘het dak er af’. Dit keer zorgen de vier klarinettisten van het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet (NAKK) voor een spectaculair programma. 

Bart de Kater (uit Monnickendam), Sergio Hamerslag, Tom Wolfs en Jesse Faber staan er om bekend dat ze met hun briljante spel en hun enthousiaste performance steeds weer alle harten weten te veroveren. Op 3 maart speelt het NAKK muziek van de Parijse klaviervirtuozen Frédéric Chopin en Charles-Valentin Alkan. Bekende pianomuziek van Chopin en – minder bekende – van Alkan klinkt nu niet op de piano maar komt uit vier klarinetten. En daarbij komen alle klarinetten uit de kast. 

Adres: Maasstraat 2, Purmerend Toegang: € 20.00 incl. drankje na afloop. Jongeren t/m 21 jaar: € 10.00. Informatie en kaartverkoop: www.taborconcerten.nl

Informatie musici 

Het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet (NAKK) bestaat uit vier veelzijdige klarinettisten, allen opgeleid aan het Amsterdams Conservatorium. Hun liefde voor de hele klarinetfamilie en hun plezier in het samen musiceren maakt het kwartet al elf jaar geliefd op Nederlandse en buitenlandse podia. Het NAKK is altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en bijzondere vormen van samenwerking. 

Met hun eigenzinnige kijk op klassieke muziek en hun spontaniteit op het podium weet het ensemble al snel de harten van het publiek te veroveren. Zoals tijdens hun optreden in de Amsterdamse Tramlijn 3 en een kort fileconcert voor de open brug op de A1 bij Muiderberg.

Achtergrond Taborconcerten

‘Taborconcerten klein klassiek’ is een nieuw initiatief in Purmerend. Een serie zondagmiddag-concerten in de mooie grote zaal van de Taborkerk. Kamermuziek uitgevoerd door internationaal bekende musici. Deze artiesten wonen, vaak zonder dat we dat weten, in onze eigen regio. Alle reden om daar trots op te zijn. Vandaar dat we voor deze eerste serie concerten kozen voor het thema ‘Waterlands trots’. Artistiek leider van deze serie is cellist Marcus van den Munckhof. ‘Taborconcerten klein klassiek’ is voor ieder die op zondagmiddag graag een concert bezoekt, maar daar niet te ver voor wil reizen. Na afloop is er gelegenheid om de musici en andere bezoekers te ontmoeten onder het genot van een drankje.