'Als je haar maar goed zit"; Vrolijke keramiek van Ada Aukema.
'Als je haar maar goed zit"; Vrolijke keramiek van Ada Aukema. (Foto: aangeleverd)

Vrolijke keramiek in etalage VVV

maandag 4 maart 2024 12:35 tot dinsdag 2 april 12:35

PURMEREND - Iedere maand staat een kunstenaar in de schijnwerpers van de etalage van de VVV l Museumwinkel. Deze maand is van 4 maart t/m 2 april de vrolijke keramiek van Ada Aukema te zien. 

Ada Aukema haalt haar inspiratie uit de natuur en laat zich leiden door haar gevoel. “Ik zoek naar harmonie en kijk naar wat elkaar versterkt. Structuur is mij eigen en dat is ook terug te zien in mijn werk. De kracht van eenvoud van vorm versterkt de realiteit”, aldus Ada. Haar werk bestaat uit handgevormde unica meestal figuratief, maar soms ook functioneel. Per object bepaalt zij hoe gestookt of geglazuurd zou kunnen worden om elk werk een eigen karakter te geven. Bij de VVV laat zij onder andere werk zien uit de vrolijke bloempottenserie “Als je haar maar goed zit”. Ada Aukema is opgeleid als keramiste bij SBB in Gouda. In 2008 startte ze met Atelier Creada, waar zij workshops geeft. Zij werkt ook in opdracht, onder andere urnen en relatiegeschenken.

www.ateliercreada.nl